Goran Antonić (Star Sport)
Goran Antonić (Star Sport)

Istorija se nije ponovila: TSC završio sezonu na trećem mestu

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.05.24. | 20:37

Tim Žarka Lazetića izgubio u Lučanima i tako ostao bez šanse da ulovi drugu poziciju na kraju sezone – 2:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Sanjao je tim iz Bačke Topole da ponovo postane vicešampion Srbije i plasira se u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali se prošlosezonska istorija nije ponovila. Iako bodovi nisu bili preko potrebni timu iz Dragačeva, odlučili su domaći fudbaleri da podignu štit, igraju časno i odbrane se od zahuktalog gosta. Tresla je redovno mreže protivnika navala Topolčana u poslednje vreme, ali u Lučanima je delovala kao da je prethodno ispalila sav arsenal i ostala bez municije. Borbena ekipa Mladosti ispružila se pred ovosezonskim učesnikom Lige Evrope i uradila nešto što je malo kome polazilo za rukom ove sezone, da pobedi ekipu Žarka Lazetića kod kuće – 2:0.

Izabrane vesti

Presudio je spoj mladosti i iskustva. Drugi put je ove sezone protiv Topolčana mrežu pogodio Marko Veličković, novi mladi i talentovani izdanak lučanske škole fudbala. Vrlo pametno i strpljivo su igrali izabranici Nermina Usenija, prepustivši loptu u noge gostima i čekajući da se otvori prostor. Posle mladosti, na red je stupilo iskustvo, fantastični tandem krilnih bekova Lučanaca je proradio i stavio pečat na tek treći poraz u gostima Topolčana ove sezone. Blistala je i odbrana tima iz Dragačeva, na čelu sa Sašom Stamenkovićem koji je gospodario svojim kaznenim prostorom.

Raspucao se TSC u plej – ofu, poraz je ekipi iz Bačke Topola nanela Crvena zvezda ali ni tada nije delovao aktuelni vicešampion nemoćno kao danas. Jesu imali izabranici Žarka Lazetića posed, kombinovali, ali do gola nisu umeli da dođu ni na koji način. Preslikan poraz u Dragačevu kao pre tri godine, samo što sada dvostruki strelac nije bio takođe akter današnjeg okršaja, Janko Tumbasević. Vrlo retko se dešava da Topolčani ne postignu gol, a danas je taj momenat došao baš kada je bilo preko potrebno. Ostaće na ranije obezbeđenom trećem mestu klub sa severa Srbije, te ga tako na leto očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope.

Umalo da Mladost kazni Topolčane njihovim najjačim oružjem – ranim pogotokom. Izgubio je Nemanja Stojić loptu pred golom, ali je srećom na njemu stajao Veljko Ilić koji je sprečio udarac Jakuba Siluea. Domaći fudbaleri su delovali kao su i njima bodovi preko potrebni, te su konstantno pritiskali zadnju liniju odbrane gostiju. Ipak, do pogotka su došli pasom kroz sredinu, uz precizan udarac mladog Marka Veličkovića uz stativu. Prethodno je majstorski loptu do svog saigrača proturio iskusni Petar Bojić.

Nije Topolčanima uspevalo da nametnu svoju igru, niti da je kontrolišu. Zatvarali su domaći odlično sve prilaze golu, čime su brzonogi napadači tima iz Bačke Topole ostajali bez prostora. Čim bi neko od fudbalera TSC-a došao do lopte, odmah su ga kao pčelice opkoljavali fudbaleri Mladosti, koji su dosta bili agresivni u toj igri za loptu. Posle par poluprilika za tim Žarka Lazetića, usledio je prodor po desnoj strani Nikole Ćirkovića nakon čega je Veličković za malo po drugi put na meču zatresao mrežu Ilića.

Probudili su se gosti pred kraj prvog dela, uz udarac Nemanje Petrovića sa distance. Potom je Milan Radin povukao napad, ušao u kazneni prostor i pokušao da uposli Sašu Jovanovića pred golom, međutim, očistila je ovu izglednu priliku odbrana Mladosti. Potom se u šansi našao i Aleksandar Ćirković. Lopta je zakačila nekog od defanzivaca Lučanaca, pa je bez problema do nje došao iskusni Saša Stamenković.

Kod Lazetića su izmene rezervisane pretežno za kasnije faze utakmice, a danas je odmah posegao za tri na poluvremenu. Očigledno nezadovoljan je bio nastupom svojih izabranika u prvom poluvremenu mladi strateg. Promena je bila vidljiva odmah. Rezervista Petar Stanić uneo je živost u vezni red, i za samo par minuta uspeo da pripreti dva puta.

Incijativu gostiju presekli su Lučanci asistencijom Žarka Udovičića i pogotkom glavom Aleksandra Varjačića, koji ove sezone igrao kao možda i najbolju sezonu u karijeri. Ponovo kombinatorika tandema krilnih bekova Mladosti, koji kao što je već poznato blistaju ove sezone. Imali su gosti posed, ali dobitnu kombinaciju za pogodak nisu uspeli da nađu. Zato su skoro primili i treći, ponovo je Aleksandar Varjačić pokušao glavom, ali sada nije uspeo da iznenadi Veljka Ilića.

Pokušali su Topolčani i atraktivno, kad već nije išlo redovno, ali ni makazice Nemanje Stojića niti volej Marka Rakonjca nisu bili dovoljno dobri da se savlada danas neprikosnoveni Saša Stamenković. Nije crnogorski centarfor bio precizan ni iz blizine, ispala je loptu čuvaru mreže domaćih, a visoki napadač je šutirao iznad gola. Čak i u nadoknadi su domaći mogli do pogotka, čime bi naneli velik poraz TSC-u, srećom po goste sprečio je to Veljko Ilić.

Usledile su još dve šanse za Topolčane, ali je mreža Saše Stamenkovića ostala netaknuta.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ -OF, ŠESTO KOLO

MLADOST LUČANI – TSC 2:0 (1:0)

/Veličković 15, Varjačić 54/

Stadion: SC „Radoš Milovanović“

Sudija: Andrija Stojanović

Žuti kartoni: Žunić, Tumbasević (Mladost) Šoš (TSC)

MLADOST (3-4-1-2): Stamenković 7,5 – Andrić 7, Cvetinović 7, Leković 7 – N. Ćirković 7, Tumbasević 6,5 (od 87. Todorović), Žunić 6,5, Udovičić 7,5 – Bojić 7,5 (od 83. Radivojević) – Veličković 7 (od 90. Pribaković), Silue 6 (od 46. Varjačić 7,5).

TSC (4-4-2): Ilić 6 – Krstić 6, Đorđević 6 (od 46. Antonić 6), Stojić 5,5, Petrović 6 (od 59. Vlalukin 6,5) – Milosavljević 6 (od 46. Šoš 6), Radin 6,5, Pejić 5,5 (od 46. Stanić 6,5), A. Ćirković 6,5 – Jovanović 6,5, Pantović 6 (od 59. Rakonjac 6).

Igrač utakmice: Petar Bojić (Mladost Lučani)

MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO (ŠESTO KOLO PLEJ-OFA)

Četvrtak

Radnički 1923 – Vojvodina 0:0

Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)

/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45/

Petak

Čukarički - Partizan 0:1 (0:0)

/Severina 55/

Mladost - TSC 2:0 (1:0)

/Veličković 15, Varjačić 54/




tagovi

TSC Bačka TopolaMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara