(©Starsport)
(©Starsport)

Radnički ovaj put nadigrao Vošu, ali nije preko nje odleteo u Evropu

Vreme čitanja: 5min | čet. 16.05.24. | 19:14

Kragujevčani bili bolji, ali na kraju remi bez golova

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Imao je Radnički šansu da se osveti Vojvodini za poraz u polufinalu Kupa Srbije i da pride zakorači jednom nogom u Evropu, ali nije uspeo. Iako su Kragujevčani danas pokazali mnogo bolje izdanje nego tada, nadigrali rivala, dobro organizovana Voša je odolela i nosi vredan bod u Novi Sad posle remija bez golova – 0:0.

Izabrane vesti

Sve je bilo drugačije od onog nedavnog polufinala Kupa kada je Voša dominirala i na kraju zasluženo slavila. Počevši od ambijenta do dešavanja na terenu. Tada je kiša zaobišla Kragujevac, danas nije i nebo se otvorilo pred početak meča, što je uticalo i na posetu, pa se na Čika Dači našlo nešto više oko 5.000 gledalaca. Bez organizovanih navijačkih grupa koje bojkotuju utakmice radnim danima. Ali ni kiša nije pokvarila ambijent u srcu Šumadije. Doprinela je bržem terenu i oštrijoj igri visokog intenziteta, koju je sudija Milanović slabo kontrolisao i nesigurnim odlukama nervirao oba tabora i gledaoce. Preskakao je žute kartone kada je morao da ih pokaže, pokazivao ih kada nije bilo potrebe i zapalio tribine.

Krenula je Voša visokim pritiskom na zadnju liniju domaćih od starta, ali je i Radnički izašao sa naoštrenim zubima i sa znatno borbenijim stavom. Enegretski su Kragujevačni bili na mnogo višem nivou nego u Kupu. A, kada je tako, onda Radnički može da igra Dudićev fudbal visokog ritma.

Da su prekidi jedan od najvećih minusa u igri Radničkog, videlo se već u drugom minutu kada je Zorić umalo postigao autogol nakon centaršuta iz slobodnog udarca. Bolje je Voša izgledala u uvodnim minutima meča i imala ogromnu šansu u 10. minutu kada je Simović poklonio zicer Zukiću. Vošin kapiten je izašao sam na golmana Lekovića i šutirao pored gola. Bila je to druga od tri velike šanse Lala danas...

Na drugoj strani se greškom revanširao Savićević, ali je Korać u poslednjem momentu preseko Vižđijev pas za Bevisa i najavio još jedan svoj sjajan meč. Razbudio se Radnički i počeo da igra svoj fudbal, ali su štoperi Crnomarković i Korać bili neprelazni. Ovaj prvi je spasao ispred Vidosavljevića nakon prodora i centaršuta Dadića, koji je danas igrao meč sezone.

Ako je Dadiću ovo bio meč sezone, Milanu Aleksiću je bio samo jedan od mnogih u kojima je pokazao da fudbalsko blago Radničkog i srpskog fudbala. Kao na baterijama je bio 18-godišnji vezista, bilo ga je na svakom delu terena, podjednako dobar u obe faze igre sa vizijom igre kakva se retko viđa na superligaškim terenima. Sjajno je čitao igru rivala, sekao im lopte, stvarao šanse i polušanse domaćima. U 22. minutu je zamalo zakasnio na centaršut Dadića, a pre toga je izblokiran u dobroj poziciji sa distance. Bio je to period paklene igre Radničkog kada je Voša bila na konopcima, a publika na nogama. Razbudio se i Gluščević, ali je glavom tukao direktno u Carevića. Sve što je Voša uradila u tom periodu je bio promašaj Radulovića glavom.

(©Starsport)(©Starsport)

Vižđi je u 40. minutu imao sjajnu akciju sa Vidosavljevićem, ali je mlako plasirao pored gola, potom je Bevis upropastio obećavajući napad, da bi odlično poluvreme Kragujevčana zaokružio Vidosavljević šutem u Carevića, pošto je pre toga lako prošao Lazarevića.

Radnički nije naplatio bolju igru u prvom poluvremenu i umalo da na startu drugog bude kažnjen. Lošu procenu Šerbečića je namirisao iskusni Vukanović, izašao sam na golmana, dobro gađao suprotan ugao, ali je pogodio stativu. Loptu je potom sa gol-linije izbio Dadić.

Hrvatski bek je osim dobro obaveljnih defanzivnih zadataka razbijao desni bok Voše ofanzivnim izletima. Posle jednog takvog u 57. minutu, kada je ukrao loptu, probio i centrirao, Gluščević je opet slabo šutirao glavom. Koliko problema je Dadić napravio Voši, pokazao je i potez Božidara Bandovića koji je morao da menja desno krilo Radulovića.

Imao je Gluščević nakon sat vremena igre karakterističan prodor, iskoristio brzinu, prošao kroz trojicu, ali opet šutirao u golmana. Revanširao mu se Vukanović već u sledećem napadu šutem direktno u Lekovića. Korać je po ko zna koji put danas izblokirao Bevisa, a onda posle kornera imao šansu da zakuca Kragujevčane kao nedavno u Kupu. Ulazak Kembela je razbudio Vošu. Pokazao je zašto ima pasoš zemlje Juseina Bolta kada je protutnjao u kontri dok ga Zorić nije srušio i izazvao konflikt dve klupe.

Menjala su obojica trenera i čini se da Bandovićeve izmene bolje prošle, jer je Voša uspela da smiri nalete Kragujevčana i da prebaci balans bliže njihovom golu. Vukanović i Zukić su imali poluprilike, dok je Dudićev poslednji adut bio visoki Ivelja sa klupe, ali za razliku od polufinala Kupa, Radnički nije imao sreće da bolju igru kruniše golom iz prekida.

Iako su oba tima želela pobedu, na kraju je remi rezultat koji nije tako loš i održava ih u igri za evropsko leto. Mnogo toga će zavisiti od sutrašnjeg meča Čukaričkog i Partizana. Ako Brđani ne pobede, Kragujevčani i Novosađani su u pol poziciji za plasman u Evropu pred poslednje kolo. Po današnjem fudbalu i tempu koji su prikazali, oba tima zaslužuju to evropsko leto.


RADNIČKI 1923 – VOJVODINA 0:0

Stadion: Čika Dača u Kragujevcu.

Gledalaca: 5.000.

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija).

RADNIČKI 1923 (4-1-4-1): Leković 6 – Ćosić 6, Simović 6, Šerbečić 6,5, Dadić 7,5 – Zorić 6 (od 72. Ristić 6) – Gluščević 6,5 (od 87. Ivelja), Aleksić 7, Vižđi 6,5, Bevis 6 (od 79. Đurić -) – Vidosavljević 6,5.

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 7 – Lazarević 5,5 (od 65. Bjeković 6), Korać 7,5, Crnomarković 7, Đorđević 6 - Petrović 6, Savićević 5,5 (od 65. Kembel 6,5) – Radulović 5 (od 60. Ivanović), Zukić 5,5 (od 87. Nikolić), Seri 6,5 – Vukanović 6,5.

Igrač utakmice: Tomislav Dadić 7,5 (Radnički 1923).

MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO (PETO KOLO PLEJ-OFA)

Četvrtak

Radnički 1923 – Vojvodina 0:0

19.00: (10.5) Napredak (5.90) Crvena zvezda (1.27)

Petak

18.30: (2.80) Čukarički (3.40) Partizan (2.50)

18.30: (6.00) Mladost (4,10) TSC (1.55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički KragujevacFK VojvodinaFeđa DudićBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara