Rezzime jučerašnjeg dana (petak): Benfika kao so na ranu

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 05:29

Pogledajte ko vam je 17. maja doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

KARABAG - TURAN TOVUZ (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 4:3

Pravu goleadu režirali su Karabag i Turan, a iako je bilo turbulentno i neizvesno, može se reći da vam je prijala jer je na kraju domaćin došao do sva tri boda. Junak pobede domaćina je Leandro Andrade, dvostruki strelac koji je pobednonosni gol postigao u 90. minutu.

SAUTEMPTON - VEST BROMVIČ (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 3:0

Sad je sve jasno: Sautempton ili Lids vratiće se u Premijer ligu kroz finale baraža na „Vembliju“. Tamo gde se noć ranije plasirao Lids pobedom nad Noričem, večeras mu se pridružio Sautempton, koji je u revanšu polufinala plej-ofa na svom terenu savladao Vest Bromvič Albion – 3:1 (u prvoj utakmici je bilo 0:0).

Opširnije OVDE.

OKSER - KONKERNU (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 4:1

Oser je već imao obezbeđenu promociju u Ligu 1, pa je poslednji meč u sezoni bez rezultatskog značaja iskoristio za kanonadu. Gosti su došli do prednosti, a onda su videli het-trik Japanca Ada Onaivua.

KAEN - VALENSIJEN (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 3:0

Lako, sigurno, ubedljivo! Tako je Kaen igrao i pobedio Valensijen. Nakon prvi 45 minuta zahvaljujući Gomisu domaćin je imao minimalnu prednost, a isti fudbaler je malo po isteku sat vremena igre nagovestio pobedu Kaena. Ona je zapečaćena nakon Mendijevog penala iz 85. minuta.

BELINCONA - SION (tip 2, kvota 1,33) - rezultat 0:2

Pobeda kojom je Sion gotovo izvesno obezbedio povratak u švajcarsku elitu. Duel sa Belinconom bio je prilično izjednačen, ali se za osvajanje celog plena gostiju postarao dvostruki strelac Dejan Sorgić koji je pogađao u 30. i 51. minutu. Moglo je da bude i ubedljivije da Reto Cigler pri vođstvu 2:0 nije promašio penal.

PRECRTANO

ANŽE - DANKERK (tip 1, kvota 1,42) - rezultat 0:0

Anže je kiksnuo, ali njegov propust i remi bez golova sa Dankerkom Sent Etjen nije umeo da kazni. Zato crno-beli koji iz 12 udaraca nisu uspeli da postignu gol, idu direktno u Ligu 1 sa druge pozicije na tabeli.

KEVILI - SENT ETJEN (tip 2, kvota 1,43) - rezultat 2:1

Imao je Sent Etjen veliku šansu da ukrade drugo mesto i direktnu promociju u Ligu 1 Anžeu, ali nije uspeo jer nije opravdao status favorita protiv Kevili Ruena. Posle prvog poluvremena bez golova, Zeleni su kapitulirali u 63. i 81. minutu. Tada je već bilo kasno za razmišljanje o pobedi. Uspeli su da se domognu samo počasnog gola.

FAMALIKAO - KAZA PIJA (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 1:2

Bio je Famalikao favorit, ali to zvanje nije uspeo da opravda pred svojim navijačima iako je prvi stigao do gola. Prednost koju mu je u četvrtom minutu doneo Jusef, poništio je Felipe već u 22. minutu utakmice. Gol koji je Nuno Moreira postigao u uvodnoj fazi drugog dela prekinuo je mini-seriju gostiju od dva poraza.

MLADOST LUČANI - TSC (tip 2, kvota 1,43) - rezultat 2:0

Sanjao je tim iz Bačke Topole da ponovo postane vicešampion Srbije i plasira se u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali se prošlosezonska istorija nije ponovila. Iako bodovi nisu bili preko potrebni timu iz Dragačeva, odlučili su domaći fudbaleri da podignu štit, igraju časno i odbrane se od zahuktalog gosta. Tresla je redovno mreže protivnika navala Topolčana u poslednje vreme, ali u Lučanima je delovala kao da je prethodno ispalila sav arsenal i ostala bez municije.

Opširnije OVDE.

RIO AVE - BENFIKA (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 1:1

Nije Benfiki mnogo značila ova utakmica i to je bilo vidljivo. Vodili su gosti od 32. minuta, ali nisu uspeli da meč reše na vreme, što je Rio Ave na kraju kaznio. Dosuđen je penal koji su domaćini iskoristili u sudijskoj nadoknadi...


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara