Aleksa Avramović (©ABA Liga – Dragana Stjepanović)
Aleksa Avramović (©ABA Liga – Dragana Stjepanović)

Avramović: Daće Bog da oba večita opet igraju Evroligu; Drugačiji rasplet bio bi nelogičan

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.05.24. | 22:14

“Velika je prednost domaći teren, ali videli smo sada kako je bilo u dve majstorice Evrolige, pa šta se desilo na kraju, gosti su razbili maler. Ne znam zašto mi to ne bismo uradili ovde“

Treću sezonu zaredom finale Jadranske lige igraće Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda.

Za razliku od prošle godine, sada će crveno-beli imati prednost domaćeg terena, a ulog bi u ovoj seriji mogao da bude još i veći jer iz Evrolige već stižu indirektne najave da možda neće biti mesta za oba beogradska večita rivala na jesen...

Izabrane vesti

“Sada imamo utakmicu protiv Zvezde, biće napeto i čvrsto, svako će ići na pobedu, a mi ćemo da uradimo sve da Partizan odbrani titulu. Daće Bog, mogu slobodno da kažem kao Srbin koji normalno razmišlja, da će oba srpska tima da igraju Evroligu sledeće sezone“, poručio je Avramović.

Na konstataciju novinara da su šanse male posle reči direktora Evrolige Paulijusa Motiejunasa, srpski reprezentativac i heroj večerašnje pobede sa 20 poena i tri asistencije je uzvratio:

“Ne smatram da su one najave da će samo jedan klub da igra Evroligu realne, baš ne smatram tako. Zvezda je imala koliko, 18.000 gledalaca, mi 20.000... Mi smo doneli 38.000 gledalaca u proseku, podigli gledanost Evrolige i šta sad... Nisam neko ko odlučuje, ali ne deluje mi rezonski. Razmišljam objektivno i nisam neko ko gleda navijački. Idemo sada u utakmice, sa pokušajem da pobedimo“.

Domaćin teren mogao bi da ima veliku ulogu...

“Uvek je bila priča o tom domaćem terenu, Budućnost je poslednja koja je dobila kao gost u seriji. Velika je prednost domaći teren, ali videli smo sada kako je bilo u dve majstorice Evrolige, pa šta se desilo na kraju, gosti su razbili maler. Ne znam zašto mi to ne bismo uradili ovde“.

Još se ne zna gde će Crvena zvezda da bude domaćin, da li u Areni ili Pioniru.

“Neka igraju gde god hoće. Imamo odmor i trening, ne razmišljamo o tome gde će biti domaćini. Gde god da budu, super“.

O pobedi protiv Budućnosti.

“Odigrali smo utakmicu sa dosta intenziteta, ali nismo dobro počeli. Oni su dosta bolje otvorili susret, pogodili sedam trojki od deset u prvom poluvremenu vođeni Ferelom i Makanduom. Ne može ništa da im se zameri, izašli su sa srcem, hrabro, svaka im čast. Mi smo podigli intenzitet odbrane u trećoj četvrtini, odvojili smo ih od koša i od lopte. Igrali smo jako fizički, držali smo se dobro i na kraju zasluženo pobedili“.

O tome da li je isključenje Jogija Ferela uticalo da Partizan Mozzart Bet lakše dođe do pobede...

“Nikada nećemo saznati, ali način na koji smo igrali u drugom poluvremenu, vodi me do zaključka da bismo sigurno pobedili, sa njim ili bez njega. To mogu slobodno da kažem. Odvojili smo ih od lopte, od linije za tri poena. Oni jesu uspevali da pogode neke šuteve i tako se drže, ali smo mi držali nivo. Ne znam koliko su oni imali izgubljenih, a koliko mi ukradenih ili blokiranih lopti, ali stvarno smo držali nivo sve dok se nismo odlepili“.

Emocije na relaciji sa navijačima bile su nešto jače večeras, nego inače.

“Javio sam se svojoj porodici, za njih sam poslao poljubac. Porodica je početak i kraj svega. Mislim i na Partizan, gde smo svi kao porodica i držimo se zajedno, iz ljubavi proizilaze samo dobre stvari, nema mesta negaciji i lošem razmišljanju“.

U dahu je nastavio...

“Moram da se zahvalim svim prijateljima koji su mi posle utakmice u Podgorici poslali poruku, mnogo mi je značilo. Hvala im na tome. Pozdravio bih Nikolu Rokvića ovim putem, koji je krenuo u veliki podvig, da se pokloni moštima Svetog Nektarija, ušao je u Grčku. Šaljem mu pozdrave, uz želju da stigne živ i zdrav tamo. To je fantastična stvar koju radi, ne samo za njega, već za celo hrišćanstvo“.

O tome šta je kapiten Kevin Panter rekao ekipi pre početka drugog poluvremena...

“Nisam bio tu, nisam ni video. Pričao sam nešto sa pomoćnim trenerom, nisam obratio pažnju. Kada sam primetio i došao, već je počinjalo drugo poluvreme. Ne znam, ali svakako znam šta smo pričali na poluvremenu, skupili smo se i rekli da moramo da se dignemo i odigramo mnogo bolje. Dizala nas je publika, dizala nas je energija“.

Prva utakmica finala trebalo bi da se igra u ponedeljak od 20.30, a domaćin je Crvena zvezda.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAleksa AvramovićABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara