(©Evroliga)
(©Evroliga)

Direktor Baskonije: Marinković odlazi, Moneke i Mekintajer imaju ugovore, ali...

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 15:03

"Uvek postoje izlazne klauzule i druge situacije, ali bismo voleli da nastavimo saradnju sa njima", poručio je Feliks Fernandez

Prvo je krenulo da se šuška po medijima na Pirinejima, potom je i sam igrač to otkrio, a sada je isto potvrdio i sportski direktor Baskonije Feliks Fernandez. Vanja Marinković je završio trogodišnju epizodu u španskom klubu (već neko vreme se pominje njegov povratak u Partizan Mozzart Bet), ali prema njegovim rečima nigde ne mrdaju Čima Moneke i Kodi Miler-Mekintajer.

"Kodi i Moneke imaju ugovore i za sledeću sezonu. Ali, kao i u svim ugovorima, postoje izlazne klauzule i druge situacije. Volelo bismo da nastavimo saradnju sa njima, nalazimo se u periodu razgovora i pregovora sa njima. To mora da bude nečujni rad, ali smo veoma ambiciozni", naglasio je Fernandez u razgovoru za "El Coreo".

Izabrane vesti

Baski su ove sezone uspeli da se domognu plej-ofa u Evroligi gde su u tri utakmice poraženi od Reala, međutim posle 30 godina neće igrati doigravanje u domaćem prvenstvu.

"Ne biti u plej-ofu Kupa kralja ili ACB lige je razočaravajuće i vodi nas ka samokritici. Moramo proceniti, razumeti i ispraviti ono što se desilo u domaćem takmičenju i posvetiti više pažnje sledeće sezone. Evropska košarka je usmerena na nelogične situacije. To se dešava kada vidite finansijske gubitke mnogih klubova. Morate imati održive, ali konkurentne projekte. Nećemo se kriti iza toga. Moramo biti konkurentni."

Čak i da budžet ili održivost kluba nisu bili problem, Fernandez ističe da je mnogo teže namamiti igrače iz NBA lige nego što je to bio slučaj ranije.

"Oni ne puštaju igrače. Igrači koji su ranije mogli da dođu ovde to više ne cene. Tamo ima mnogo više novca i ugovora koji ih hvataju u zamku. Ne žele da okušaju sreću u Evropi. Imamo sve manje igrača da vidimo i oni su skuplji. Ono što je nekada vredelo pet, sada vredi deset."


tagovi

BaskonijaVanja MarinkovićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara