Dončićev tripl-dabl i blokada koja je uništila Šeja! Dalas kao i Denver ima dve meč lopte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 05:55

Luka ubacio 31 poen i imao 11 asistencija i 10 skokova za brejk u Oklahomi - 104:92

Treći put u plej-ofu Luka Dončić je imao tripl-dabl sa preko 30 ubačenih poena, što se ispostavilo ključnim u trijmufu Dalasa u Oklahomi. Maveriksi su napravili brejk, poveli sa 3:2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, pa sada kao i Denver protiv Minesote imaju dve meč lopte za finale, od kojih prvu na svom terenu u noći između subote i nedelje – 104:92.

Luka je pogađao iz svih pozicija, ali je pre svega uložio ogroman trud za razigravanje čitavog tima. Sam finiš meča obeležila fantastična blokada slovenačkog košarkaša, koji je na prilično atraktivan način zaustavio jednog od najboljih igrača lige Šej Gildžes Aleksandera.

Izabrane vesti

Dončić je meč okončao sa 31 poenom, a ostvario je i 11 asistencija i 10 skokova. Sa druge strane, Šej je utakmicu završio sa 30 poena, šest skokova i osam asistencija. Upravo je pomenuta blokada uticala na to da as Dalasa ostane i najefikasniji igrač utakmice.

Gosti su najvećim tokom utakmice bili u prednosti, koja se još u drugom kvartalu pela na 15 poena prednosti. Slično je bilo i u trećoj četvrtini, dok je početkom četvrte Dalas otišao na najveći plus od 18 poena (89:71). Ipak, čak ni tolika zaliha nije bila dovoljna Mevsima da obezbede mirnu završnicu, s obzirom na to da je domaćin serijom 12:1 prišao na sve sedam poena zaostatka. Međutim, nije mogao dalje od toga da priđe, pošto su igrači Dalasa uspeli da uspostave kontrolu dešavanja na terenu.

Pomenuta Dončićeva blokada Šej Gildžes Aleksanderu odigrala se na 55 sekundi pre kraja utakmice, pri rezultatu 99:90, pa je na taj način spuštena zavesa na Dalasove šanse da samu završnicu utakmice učini malo zanimljivijom.

Važan doprinos pobedi Dalasa dao je i Derik Džons, koji je bio treći strelac meča sa 19 postignutih poena. Dvocifreni kod pobednika bili su još i Irving (12), Liveli (11) i Vošington (10), dok je Oklahoma imala čak četvoricu igrača u rasponu od 11 do 13 poena.

NBA LIGA - PLEJ-OF:

Četvrtak:

Boston - Klivlend 113:98 (4-1 u seriji)

/Tejtum 25 - Moris 25/

Oklahoma - Dalas 92:104 (2-3 u seriji)

/Gildžes Aleksander 30 - Dončić 31/


tagovi

Luka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara