NBA ugovor u Baskoniji: Markus Hauard opet potpisao, samo da ne ode kod Obradovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 10:41

Dogovor sa Amerikancem odudara od prilika u evropskoj košarci

Igra u Španiji, a ponaša se kao da je u NBA. Po ugledi na klubove s druge strane Atlantika, tako i Baskonija daje dugoročne ugovore košarakšima za koje proceni da bi će joj predstavljati oslonac u sezonama projektovanim da budu bolje nego aktuelna. Pre nekoliko dana produžila je saradnju sa Tadasom Sedekarkisom do juna 2029, a još lepša vest je stigla u utorak jutro navijačim kluba iz Vitorije pošto se na vernost zakleo i Markus Hauard.

Najbolji igrač ekipe Duška Ivanovića je potpisao do leta 2028. i to je drugi put da u istoj sezoni obnavlja saradnju sa Baskonijom. Prethodno je produžio do 2026, a sad na još dve godine, uz bolje finansijske uslove za njega i otkupnu klauzulu podugnutu na više od 1.750.000 evra, koliko je iznosila prethodna. Sve u nameri da se odbiju udvarači od kojih je najaktivniji bio Monako, ali posle najnovijeg razvoja događaja, jasno je da Hauard neće u ekipu Saše Obradovića. I da se stekne bolja pregovaračka pozicija kad jednog dana dođe do transfera.

Izabrane vesti

Nije baš u evropskoj košarci trend da se igrači vezuju na ovako dugačak period, obično potpišu na godinu, dve ili tri, mada autogramu Litvanca i Amerikanaca sugerišu da je ovaj tim spreman za uzlet u narednom period.

Zanimljivo, Baskonija je rešila da novi ugovor sa Hauardom potpiše u danima kad nema previše razloga za zadovoljstvo zbog učinka na parketu. Najpre je eliminisana iz četvrtfinala Evrolige, porazom od Reala, a onda je pred Madriđanima poklekla i u poslednjem kolu osnovnog dela prvenstva Španije i tako prvi put posle 30 godina nije u prilici da se kroz plej-of bori za trofej.

Pretohodno je klub napustio Vanja Marinković za koga se pretpostavlja da bi mogao da se vrati u Partizan.


tagovi

EvroligaBaskonijaMarkus Hauard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara