Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Hurkač šalje još jednu legendu u penziju! Nadal počišćen sa terena u Rimu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 15:02

Španac se ranim porazom oprostio od još jednog turnira – 2:0

Možda Hubert Hurkač ne može da se pohvali brojnim velikim rezultatima na grend slemovima, ali od danas može da se diči da je istinskim  legendama tenisa, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, pokazao da  nemaju šta da traže na najvećoj pozornici.

Poljak je 2021. godine u četvrtfinalu Vimbldona savladao Rodžera Federera i ispostaviće se da je to bio poslednji veliki turnir na kom je švajcarski as došao do završnice. Nije mnogo bolje prošao ni Rafael Nadal danas, u duelu drugog kola Mastersa u Rimu, gde ga je Hurkač savladao sa 6:1, 6:3.

Izabrane vesti

Lavovski se borio Španac na samom startu duela u kom su prva tri gema trajala čitavih pola sata! U prvom setu je bilo neizvesnije nego što to rezultat pokazuje, ali su Nadalu došle glave neiskorišćene brejk lopte kojih je bilo čak sedam, od čega pet u prvom gemu. Hurkač je izgledao fantastično na terenu, znatno je popravio kretanje na šljaci koja mu je bila daleko najslabija podloga do sada i očigledno da to daje rezultat. Iskoristio je svoje šanse, igrao napadački tenis i uz dupli brejk rešio set u svoju korist - 6:1.

Ista se pesma pevala i u drugom setu, iako je Rafa pokušao da miksuje igru, zaigra agresivnije, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Hurkača. Neiznuđene greške Španca su se gomilale, a njegovim ljubiteljima je poznato da on jako retko dobija mečeve u kojima ima više pomenutih grešaka od protivnika.

Poljaku je izvanredno funkcionisao početni udarac, sa procentima dobijenih poena na prvi servis od preko 80 odsto i ponovo oduzevši dva puta servis rivalu - došao je do velike pobede.

Hurkača u trećem kolu Rima očekuje duel sa argentinskim specijalistom za zemljanu podlogu Tomasom Martinom Ečeverijem. Sa druge strane, Nadal bi trebao da u narednim danima obavesti javnost da li će igrati na Rolan Garosu, a jedno je sigurno - priprema za drugi Grend slem sezone bila je daleko od idealne.


tagovi

Rafael Nadalatp rimHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara