""
""

Dajmler u Melburn dolazi sa kompletnom ergelom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.17. | 09:45

Sva F1 klijentela Mercedesa će za prvu trku dobiti motor po poslednjoj specifikaciji uprkos glasinama koje su predviđale zategnutu situaciju

Toto Volf i Niki Lauda su zadovoljni! Naravno, Skuderija im je za petama, ali se čini da iz Nemačke stiže generacija motora koja će potpuno zaokružiti Dajmlerov koncept u okviru Mercedes AMG Petronasa i ostalih setelitskih timova. Novost je da će sva F1 klijentela koja nabavlja pogonske jedinice iz Štutgarta za prvu trku dobiti motor po poslednjoj specifikaciji. Glasine su međutim predviđale probleme.

Izabrane vesti

Matična kuća ipak ne poriče da je na prvim testovima bilo problema sa pouzdanošću. Oni s tim u vezi navode da su ti nedostatci rešeni, te da su sada sposobni da održe obećanje.
“Sviće zora nove F1 ere, i to na više načina. Ovo je prvi put da je Formula 1 promenila pravila kako bi vozila bila brža. Sport ima novo rukovodstvo koje gleda kako da takmičenje pokrene u novom smeru. I u našem timu smo u međusezoni videli značajne promene pre svega po kadrovskim pitanjima. Bio sam izuzetno zauzet u proteklom periodu, ali bez sumnje to vreme je bilo takođe vrlo korisno i uzbudljivo”, rekao je Toto Volf i naglasio da nove, radikalne promene donose više brzine, ali i da su njihovi poslednji rezultati sa laboratorijskih i trkačkih testova pokazali rezultate vredne pažnje.

Naime, za bolid “W08” konstruisana je potpuno nova pogonska jedinica koja je na probnom stolu razvila za oko 70 konjskih snaga više izlazne snage nego što se to videlo na testovima u Barseloni. Priča F1 analitičara glasi da je Mercedes AMG Petronas štedeo Srebrne strele Luisa Hamiltona i Valterija Botasa kako bi se usavršili neki od sklopova. Ukoliko se obistine tek pristigle informacije u Melburnu ćemo moći da gledamo kompletan kas cele konjice tima u srebrnom.

(Foto: Daimler media)


tagovi

Valteri BotasToto VolfNiki LaudaMercedes AMG PetronasLuis HamiltonFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara