""
""

Do cilja Mongol relija u „jugu“ od 320 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.10.16. | 13:25

Otpisani entuzijasti posle putešestvija na Mongol reliju planiraju da Zastavinim „jugom“ krenu na put oko sveta

 Priču sa tri tačke o nesvakidašnjoj avanturi momaka iz Rjeke koji su se odlučili da se upute na Mongol reli u vremešnom „jugu“ Mozzart Sport je najavio kao zanimljivu, ali teško izvodljivu. Tada je malo ko verovao da će ekipa entuzijasta, koji su tim nazvali Alan Ford, pomoću štapa i kanapa uspeti da završi putešestvije dugo 18.000 kilometara. Danas javljamo da su uspeli, ali i obaveštavamo da su rječki momčići odlučni da obiđu svet u istom „jugu 55“ kojisu nazvali „jugo arti“ po robotu iz Ratova zvezda....
„Cilj nam je da do naše 35. godine prođemo sve kontinente 'jugom'. Nakon toga se možemo skrasiti, oženiti, šta god... Ovo putovanje menja život. Postao sam tolerantniji, loše stvari koje se događaju oko nas više me se ne tiču. Doduše, još se nisam ufurao u realnost“, rekao je Filip Jakovac, učesnik smele ekspedicije do Mongolije.

Izabrane vesti

Krntijom od juga na reli preko pola sveta!

Mongol Reli je jedno od najneobičnijih automobilističkih takmičenja na svetu. Princip je prost, jer što veću krntiju vozite to ste kvalifikovaniji za nesvakidašnje takmičenje. Naravno, kao i na svakom reliju i ovde postoje uslovi za homologizaciju. Bitno je da vozilo ima do 1.200 kubika i da je što starije. To je dovoljno za komisiju koja godišnje daje licence za 250 timova koji kreću put nepoznatog.

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Jugorelizanimljivosti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara