Dukatijeve taster kočnice za pomoć Lorencu

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.07.17. | 10:24

Italijanska ekipa sprema alternativni sistem kočenja za „domestići“ kako bi Španac prevazišao šok posle prelaska sa Jamahinog motocikla

 

1992.

godine, Mik Duan je u Asenu posle teških povreda prvi testirao taster kočnice zadnjeg točka

Izabrane vesti

Znalo se da će promena motocikla za Horhea Lorenca biti izazov, ali se nije mislilo da će „domestići“ tako šokatno uticati na sposobnosti Španca. Zbog toga je Dukati prelomio. Italijani su doneli odluku da pokušaju sa alternativnim sistemom kočenja koga će Lorenco testirati od 14. do 16. februara na Filip Ajlendu u Australiji.

„Bio sam izuzetno iznenađen jer sam bio jako spor. Nisam očekikvao da će biti ovako i ovoliko teško. Jos uvek ima mnogo toga da se uradi, posebno kod kočenja. Na Jamahinom motociklu sam kočnice koristio mnoro ranije pre krivine! Sa „domestićijem“ morate da kočite neposredno pre krivine, a da u krivinu ulazite prilikom naglog kočenja. Doviziozo tako vozi, a to je skroz drugačije od smog stila“ izjavio je Horhe Lorenco na šta se nadovezuju reči šefa italijanske ekipe koji je odlučio da preduzme konkretne tehničke korake.

„Sa Lorencom smo razgovarali o načinu vožnje motocikla. Objasnili smo mu da mora da koristi zadnju kočnicu mnogo više nego sto je koristio do sada. Zbog toga je izlazio na stazu kada vremenski uslovi nisu bili idealni. Sam je želeo da nastavi sa učenjem” izjavio je šef Dukatija, Davide Tardoci i najavio da će u Australiji ekipa preći na testiranje novog sistema zadnje kočnice koji se aktivira pomoću tastera.

(Foto: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara