""
""

Kragujevački piton: Upoznajte “jugo melezana” od 650 konja (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.09.16. | 14:13

Grk je od “juga” napravio besnu zver, ne krije recept, i diči se pogonom na svim točkovima i ubrzanjem od koga se ledi krv u žilama

Ko, pa zar je ovaj auto Zastavin penzioner? Ne, to nikako, jer je “jugo 55” čedo jugoslovenske industrije u rukama Grka, Vasilisa postalo slobodno možemo da kažemo automobilski “melez” ubitačnih konstrukcionih svojstava. Da ne širimo, pričamo o mešancu koji pod haubom krije motor Fijatovog “brava 1,6”, doduše posebno doteranog za venčanje sa Zastavinom karoserijom, i pogonski sklop čuvene sportske ikone “lanče hf integrale” koja je koncem osamdesetih i početkom devedesetih sejala strah na reli takmičenjima širom sveta.

Izabrane vesti

Stariji se sećaju čuvene “integralke”, koja se nosila sa tada dosta uspešnim Pežoovim modelom “205 turbo”, koji je učestvovao i na Dakar reliju. E, baš taj pogon na točkove obe osovine krije se u ovom “jugu”. Dodajemo, da je pogonski sklop iz Fiatove riznice sa 1,6 litara radne zapremine posebno udešen, odnosno da mu je promenjen hod klipova , a zatim i širina hilzni, tako da u zlobnoj nameri usmerenoj ka pomeranju granica mogućeg ovaj “jugo” ima 1,8 litara radne zapremine, i poseban turbo kompresor “precižn turbo pt 6265”. Na ovaj način ispod haube, a delom i ispred nje Grk je spakovao čitavih 650 konjskih snaga namenjenih sklapanju vozila sazdanog od čistog entuzijazma.

Vasilis se sa ovim “jugićem” trka takozvanim drag trkama, i postiže brzinu od 229 km/č za 10,1 sekundu.

 

(FOTO: Printscreen)


tagovi

TjuningJugodrag trke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara