""
""

Latvala sleteo u Tojotin VRC tabor

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.12.16. | 15:48

Bivši vozač Folksvagena takmičiće se za japansku ekipu pod vođstvom Tomija Makinena

Već smo u Mozzart Sportu objavili da Folksvagen izlazi iz VRC relija, a da Tojota ulazi u takmičenje. Kako stvari stoje iz nemačke ekipe u japanski tabor prelaze i vozači. Na vernost Tojoti u VRC konkurenciji se obavezao finski automobilista Jari Mati Latvala.

Izabrane vesti

S tim u vezi iz tima Tojote stižu navodi kako su čelnici kluba zadovoljni trasferom. Oni se nadaju da će do januara, odnosno do relija u Monte Karlu imati spremno vozilo za Finca.

Podsećamo da je Tojotinog „vrc jarisa“ u prethodnom periodu već testirao Sebastijan Ožije. Kada je već reč o slavnom automobilisti dobro je reći da je i njegovo ime povezivano sa ulaskom u japansku ekipu. Prostor za raspredanje klupka o epohalnom VRC transferu podgrejao je lično Tomi Makinen, šef Tojotinog stručnog štaba. Naime, on je izjavio kako će Juko Haninen sigurno voziti za njihov tim a kako su pregovori za drugog vozača u toku.

Zaključno sa pričom o dolasku Jari Mati Latvala u Tojotu zatvara se i krug priča oko takmičarskom kadru za narednu sezonu. Naime, ekipa će imati samo dva vozila pa se nameće zaključak da su sva mesta u timu zauzeta.

(Foto: Action Images)


tagovi

WRCTomi MakinenSebastijan OžijeMati Latval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara