""
""

Meklarenovo narandžasto „ajkulino pero“ sa Hondinim genima (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.17. | 14:35

Ekipa Meklaren Honde svetu je prikazala „mcl“ bolid koji prkosi tradiciji okončane „mp 4“ ere

Zahuktale su se F1 prezentacije, pa i Fernando Alonso i Štofel Vandorn dobiše nove mašine.. Posle Renoa, Mercedesa i Ferarija na red dođe i Meklaren Honda. Pošto legende ostaju da žive i u teškim danima, ekipa je u centru svog carstva na veoma interesantan način svetu prikazala redefinisanu viziju F1 inženjeringa iz Vokinga.

Izabrane vesti

Kraj „MP 4“ i ulazak „MCL“ eru Meklarenovih bolida

Novi „mcl“ bolid je po još jednom detalju jedinstven. Završeno je sa „mp 4“ erom, ali i sa starim bojama. Novi bolid je narandžast.

Rukovodstvo Meklarena tvrdi da je nova boja bila po želji navijača. Tako je ekipa želela da dokaže da će u budućnosti radikalan pristup doneti nove momente za vraćanje na staze stare slave. Jednostavno, Meklaren je poske kraja braka sa Mercedesom želeo da pokaže da njihove ambicije i pole par lošijih sezona nisu osrednje i inferiorne...

Đavo iz Maranela je lansiran u F1 orbitu (FOTO i VIDEO)

Ukoliko se bacimo na svojevrsan uporedni tretman prezentovanih bolida, ni „mcl 32“ ne odstupa od već odomaćenih varijacija na aerodinamičku temu „ajkulinog pera“. Dodatak iz iskustava u vazdušnom tunelu tim iz Vokinga je prikazao zadnjem krilu i prednjem delu bolida. Sve bi izgledalo kao boja pomorandžine kore da Meklaren iz nekih razloga nije bokove bolida lakirao u dominatno - napadnu crnu boju. Kažemo napadnu, jer sveukupan utisak o novom bolidu donosi vizuelni efekat kontrasta između crne i narandžaste boje bolida.

Padaju maske – na Silversounu je viđena Srebrna strela!

Vratimo se na suštinu priče i na Mercedes AMG Petronas. Tim iz Vokinga, baš kao i Skuderija žarko želi da prekine dominaciju Nemaca u najbržem cirkusu. Da cela mašinerija dobro ide za bolid „mcl 32“ namenjen je potpuno nov Hondin motor. Eksperti iz Sakure tvrde da nova ergela nema puno veze sa prošlogodišnjim motorom, pa poprilično samouvereno kažu da Meklaren Honda ove sezone ulazi u novu takmičarsku dimenziju.

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFernando AlonsoFormula 1MeklarenMercedes AMG Petronaspromocija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara