"Lorenco slavio ispred Markeza u Valensiji"
"Lorenco slavio ispred Markeza u Valensiji"

Moto GP: Nervozni Rosi udario ženu motorom (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.11.16. | 16:14

Mark Markez proslavio šampionsku titulu u Valensiji, pobedio je Lorenzo, a Doktor izazvao incident

Lorenco slavio ispred Markeza u Valensiji

Trkom za Veliku nagradu Valensije stavljena je danas sezona u Moto GP šampionatu u kojoj je Mark Markez još ranije obezbedio novu šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Šampion se izgleda uspavao danas, pa je pobedu odneo vozač Jamahe Horhe Lorenco, ispred Markeza iz Honde, dok je treći bio Andrea Janone iz Dukatija. Lorencu je ovo četvrta pobeda u šampionatu, a ukupno 65. u profesionalnoj karijeri. Sjajno je kontrolisao trku od njenog starta pa do samog kraja, a izdržao je u finišu i nasrtaje šampiona i prvi prošao kroz cilj.

Valentino Rosi nije uspeo da se dočepa podijuma jer je u završnici za jednu sekundu bio sporiji od Janonea pa se zadovoljio četvrtim mestom. Možda što je bio nezadovoljan zbog ovakvog ishoda izazvao je incident po završetku trke kada je u boksu udario ženu dok se vozio na skuteru.

Današnja trka na stazi Rikardo Tormo bila je poslednja za pojedine vozače u svojim timovima, jer tokom zime sledi serija transfera i promena klubova. Janone se oprostio od Dukatija jer prelazi u Suzuki, odakle odlazi Vinjales koji će naslediti upravo Lorenca u Jamahi naredne godine. Pobednik današnje trke Lorenco karijeru nastavlja u Dukatiju.

Naredna sezona Moto GP počinje 26. marta 2017. trkom u Kataru.  

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezHorhe Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara