""
""

Olimpijski “bmv x6” na doboš: Daj 4.600.000 rubalja i nosi Putinovu nagradu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.16. | 13:11

Ruskim olimpijcima nije do skupih poklona. Osvajači medalja u Rio de Žaneiru već željni rasprodaje automobila, trkačkih konja, ali i stanova kojim ih je darovao Kremlj

Zbog prkosa, a zarad ponosa ruski predsednik Vladimir Putin krunisao je poprilično skupim poklonima nacionalne heroje koji su se ovenčali slavom i olimmpijskim medaljama u Rio de Žaneiru. Darovani su skupi automobile, al i pozamašne sume novca kojih neki od junaka ruske olimpijske price žele što pre da se otarase. Jednostavno, ljudi ne žele kola, oni hoće pare…

Izabrane vesti

Ništa to ne bi bilo čudno da je po sredi čisto diskreciono pravo sportista na raspolaganje novostečenom imovinom, ali i države koja ih daruje da se ovoga puta neke od nagrada nisu brzopotezno završile u oglasima. Naime, nije prošao ni ceo dan od kada je Dmitrij Medvedev uručio sportistima ključeve luksuznih BMV–ovih modela “x6”, a jedan od njih se već vidno izbrendiran pojavio u oglasima. Naravno, oglas je brzo povučen sa internet, a ko ga je dao još uvek se samo nagađa.

U oglasu je stajalo da za “bmv x6” vlasnik traži 4,6 miliona rubalja, što iznosi 72.000, a u medijima se navodi da je veličina vozila razlog za brzo utapanje slavom stečenog terenca.
“Niko se nije setio da takvi automobile budu oslobođeni poreza na luksuz, da njihovo korišćenje nije jeftino, i da mi sportisti jednostavno ne možemo to da održavamo i posedujemo. I ja bih svoj automobile prodao iz istog razloga. Pa nisu svi sportisti plaćeni kao fudbaleri, teniseri, ili hokejaši”, izjadao se na svom Tviter nalogu umetnički klizač Maksim Trankov, koji je 2014. zaradio Mercedesov terenac bravurama u ledenoj dvorani.

Pored ovoga objavljeno je da je fundus BMV–ovih vozila za ovu potrebu kupio Olimpijski fond za podršku u koga novac ulažu najveći ruski privrednici na dobrotvornoj bazi. Uz to Federacija je obezbedila i nešto para za svakog sportistu, što nije sprečilo lokalne, odnosno regionalne vlasti da pojedince daruju i stanovima.

Zaključak se nameće sam od sebe. Ako je dobro biti sportista, onda je svakako još bolje biti olimpijski, odnosno ruski predstavnik na OI. Može tu od sporta da se na osnovu ponosa i lepo profitira.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir PutinRusijaOlimpijske Igre 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara