""
""

Oprezni Reno – kaskaju s motorima da bi ponovo kidali u F1

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.12.16. | 09:55

Posle pada iz raja nakon uvođenja turbo hibrida, Reno proizvodi nov motor za povratak u vreme dominacije sa Red Bulom

Pouzdanost na prvom mestu. Tom logikom se vode konstruktori Renoa i najavljuju da timovi koji će koristiti njehove motore na početku sezone ne treba da očekuju čudo. Vest za javnost, odnosno obaveštenje za timove francuskog proizvođača glasi da će fokus biti bačen na izdržljivosti pogonskih jedinica. To automatski znači da će performanse biti za stepenik niže od maksimalnih.
„Imamo mnogo ideja i koncepata. Dobar deo, bar koliko ja znam još uvek nije viđen na stazi. Neću ništa da otkrivam, ali smo mnogo uzbuđeni stepenom inovacija koje donosi ova nova platforma“, rekao je Sirili Abitbol, prvi čovek F1 Reno tima.
„Fokusiramo se na pouzdanost sa novim konceptom motora i to mogu da potvrdim. To zapravo znači da je moguće da neće biti velikog napretka što se tiče brzine, odnosno performansi. Hoćemo da se uverimo da je ovaj koncept pouzdan i da će biti odlična platforma za razvoj performansi za naredne tri godine“, zaključuje prvi čovek Renoa.

Izabrane vesti

Podsetimo da je pre uvođenja turbo hibrida Reno sa Red Bulom osvojio četiri uzastupne F1 titule. Francuski motori su od tada počeli da zaostaju pre svega za Dajmlerovim, odnosno Ferarijevim pogonskim jedinicama. Zbog toga se Reno odlučio da u 2017. na stazu izveze potpuno nov motor koji bi postepeno trebalo da bude usavršen do konkurentnog nivoa.

(Foto: Action Images)


tagovi

RenoRed BulFormula 1auto-moto sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara