""
""

Ros Bron: Formula neće biti „fenjeraški“ sport

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.17. | 13:54

Novi direktor Formule 1 ima strašnu viziju, pa planira da popularnost takmičenja izjednači sa fudbalskim čarolijama

Dva dana nakon odlaska Bernija Eklstona sa mesta predsednika najbržeg takmičenja, Ros Bron bivši direktor Mercedesa imenovan je za novog direktora Formule. Pored toga važno je ponoviti da je u nikada turbulentnijem prelaznom i izbornom roku pod novim vlasnicima, Čejs Keri zamenio Bernija Eklstona na mestu predsednika.

Izabrane vesti

Bronova vizija se razlikuje od utabanih staza kojima je gazio sada već bivši poglavar najbržeg cirkusa. Naime, novi direktor želi čistiji, jednostavniji i konkurentniji sport. On kaže da će za dve godine i Formula 1 postati novi sportski hit, a da će mladi i ne obavezno i bogati vozači češće biti viđeni u F1 konbinezonima. Bron takođe smatra da će se najbrži cirkus oporaviti poput tima koji je pred ispadanjem iz takmičenja, i da će od fenjeraša za samo 12 meseci postati uzbudljiv takmičenje koje je interesantno svima.
„Nivo resursa koje koriste najveće ekipe je stvorio ogroman jaz među takmičarima. Ja bih upao u nirvanu kada bi dobili malo drugačije okolnosti i kada bi tim sa začelja mogao stići do pobede. U ovom trenutku postoje samo dve, ili tri ekipe koje mogu da osvajaju podijume. Moramo to pod hitno da promenimo. Moramo da razvijemo pravila koja će manje da nagrađuju inovacije“, kaže Ros Bron, a u nastavku priče tvrdi kako nije oduševljen hibridnom tehnologijom u Formuli 1.
„O turbo - hibridima moramo da razgovaramo sa ekipama. Mnogo su uložili u te motore, pa ne možemo jednostavno da ih sklonimo i zamenimo“, zaključio je Ros Bron koji uz sve nabrojano smatra da bi trebalo izbaciti DRS sistem koji služi redukciji proklizavanja bolida u preticanjima.

(Foto: Action Images)


tagovi

tehnologijanovi direktorFormula 1Berni Eklston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara