""
""

Zlatna berba: Mikica, Mladen i Rudi do uspeha sa Lein rejsingom

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.16. | 09:47

Veliki uspesi domaćih automobilista van granica Srbije u 2016. obavezuju naše takmičare i u narednoj sezioni

Nema dvoumljenja, automobilistička berba 2016. možda je najberićetnija za srpske asove volana do sada. Recimo samo Mikica Vesnić i Mladen Lalušić. Njihovi rezultati u ovoj sezoni sasvim su dovoljni za konstataciju da je Lein rejsing ostavio neizbrisiv trag i upisao naše asove zlatnim slovima u anale evropskog i srpskog automobilizma.

Izabrane vesti

Kombinacija Lalušićeve mladosti, kao i iskustva Mikice Vesnića doneli su  Srbiji najveći klubski uspeh sa pregršt titula i što je još bitnije dokazali da se naši automobilisti, mehaničari i cela ekipa mogu ravnopravno boriti i pobeđivati najveća imena evropskog automobilizma. Protekli vikend na čuvenoj Imoli sa Makedoncem Igorom Stefanovskim za volanom Leinovog “seat rejsera” doneo je timu i prvu pobedu u okviru prestižnog FIA ETCC-a, čime je ekipa stavila tačku na zlatnu značku u 2016. godini.

Stefanovski je u Italiji bio u fudbalskom žargonu rečeno “iznenađenje kola”. Čovek koji je za celu sezonu uspeo da sakupi samo dva boda na svom prvom nastupu u bojama Lajn rejsinga bez većih problema je trijumfovao u Imoli ostavivši daleko iza sebe automobiliste koji su se borili za titulu šampiona Evrope. Podsetićemo da se ove godine Milovan Vesnić po treći put okitio titulom šampiona centralne Evrope i to ispred dva klubska druga Lalušića i Pešovića čime je postolje potpuno “okupirano” vozačima iz Srbije. Mikica i Mladen takođe su šampioni CEZ-a u endurans trkama, crnogorski automobilista Dejan Bulatović je najbolji u CEZ-u na brdskim stazama, dok je Rudi Pešović pobednik šampionata Slovačke i češkog ESET kupa. Mladen Lalušić je ove sezone vozio svoju prvu punu ETCC sezonu i sa svojih nepunih 20 godina osvojio velikih 40 bodova i svoj prvi podijum kao trećeplasirani na trci u Slovačkoj.
“Figurativno rečeno “borili smo se na više frontova” i bilo je veoma teško ispratiti sve to iz ugla menadžera i vozača u isto vreme. Nije lako voziti i takmičiti se kada u glavi stalno imaš problem finansija koji sezonu može prekinuti i pored svih dobrih rezultata. Nekako smo uspeli da sve privedemo kraju i to veoma uspešno uz pomoć malog broja sponzora i prijatelja. Na žalost održavati visok nivo u ovakvim uslovima je jednostavno nemoguće. Naš tim je jedini sa ovih prostora koji već poseduje ogromnu infrastrukturu koja je potrebna za učešće na najvišem nivou, bio to CEZ, ETCC, TCR ili neka druga takmičarska serija”, rekao je Mladen Lalušić.

Milovan Vesnić je sa druge strane u isto vreme bio vozač i čovek koji je sa svojim timom mehaničara bio zadužen da svi automobili funkcionišu besprekorno. Užičanin je posao odradio perfektno dokazavši Evropi da imamo čoveka koji može da pripremi i setapuje najmodernije takmičarske automobile današnjice. Posvećenost tom zadatku donekle je uticao da Vesnića ne vidimo za volanom u ETCC seriji kako je planirano i najavljeno na početku godine. Njemu sa druge strane ostaje satisfakcija u vidu treće titule CEZ šampiona u sprintu, što uz onu u endjurans trkama stavlja Vesnića na poziciju svakako najuspešnijeg takmičara sa ovih prostora u okviru šampionata centralne Evrope.

(FOTO: Lein Rejsing)


tagovi

ETCCMikica VesnićMladen Lalušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara