""
""

Zvanično: Pad pritiska ulja zapalio Hamiltonovu Srebrnu strelu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.16. | 10:28

U Mercedes AMG Petronasu kažu da je pritisak pao u trenutku, i to u 15. krivini na Sepangu

Nije se moglo više, uperen prst Luisa Hamiltona u čelnike Mercedes AMG Petronasa jasno je tražio razloge zbog kojih se motor Srebrne strele zapalio u Maleziji. Konačno, a uoči prvih krugova na Suzuki iz nemačke ekipe stižu navodi kako je pritisak ulja u motoru „w 07 hibrida“ u 15. krivini naglo opao. Zbog toga je došlo do gubitka podmazivanja, i posledično do havarije agregata.
„Naša analiza  je pokazala da je Luisov motor doživeo veliki krah posle 618 pređenih kilometara čemu je prethodio nagli gubitak pritiska ulja u 15. krivini“, navodi se u zvaničnom saopštenju ekipe koja ne definiše i razloge zbog kojih je došlo do gubitka pritiska ulja.

Izabrane vesti

Naravno, rezultat pomenutog problema je krah, odnosno zaribavanje pokretnih delova motora, odnosno klipova i karika koji su bez podmazivanja jednostavno bili osuđeni na havariju. S tim u vezi iz Mercedes AMG Petronasa stižu vesti da će zbog ovoga svi njihovi motori do VN Japana biti provereni, kao i dobavljači koji tim snadbevaju komponentama.

Sumnje nisu lišeni ni dobavljači ulja, pa je navedeno da će i taj aspekt biti pod posebnom lupom inženjera Toto Volfa i Nikija Laude. Konkretno, ekspertiza bi trebala da bude završena do kraja nedelje, uz konstataciju da je do gubitka podmazivanja moglo doći zbog nekog mehaničkog problema. Jasno je, bez pritiska ulja „w07 hibrid“ mogao je ostati zbog kvara na pumpi za ulje ili nečeg drugog pošto se u saopštenju navodi da je pritisak pao u trenu. Stručnoj javnosti s tim u vezi nije promaklo da nije bilo mrlje na stazi, a telemetrija bi pokazala da je dolazilo do konstatnog sagorevanja ulja u kompresionom prostoru.

Toto Volf zbog toga neće moći da stavi tačku na ovu priču iako kaže da ne želi da ućutkava Hamiltona. Nemac će morati da smisli uverljivu priču i da objasni razloge gubitka pritiska ulja. Na to će ga primorati partneri iz naftne industrije jer im svakako ne treba publicitet u kome se navodi ime fabrike koja je proizvela ulje koje je saseklo krila aktuelnom šampionu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Formula 1Luis HamiltonNiki LaudaToto VolfVN Malezije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara