""
""

A možda, ipak, u njemu leži spas

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.17. | 10:03

Golman Crvene zvezde u Evropi nije primao golove protiv Sparte (dva puta), Kelna, Arsenala i BATE Borisova, a ukoliko u tome uspe i ove večeri, prolazak crveno-belih u nokaut fazu Lige Evrope biće praktično zagarantovan

Među navijačima Crvene zvezde vlada prava euforija. Tako je, uostalom, bilo uvek tokom istorije kada su u pitanju veliki evropski mečevi najtrofejnijeg srpskog kluba. Iako je s druge strane protivnik iz nemačke Bundeslige, većina pristalica crveno-belih veruje u slavlje ekipe Vladana Milojevića i siguran prolaz u 1/16 finala Lige Evrope.

Izabrane vesti

Priča se o potencijalnim herojima Ričmondu Boaćiju, Geloru Kangi, Mičelu Donaldu... Ali šta će biti ukoliko Keln, poput drugih 45 minuta na Rajn Energi stadionu, uspostavi dominaciju na stadionu Rajko Mitić? Onda će svih 55.000 pristalica domaćeg tima sva svoja nadanja usmeriti ka jednom čoveku, a to je Milan Borjan.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL CRVENE ZVEZDE I KELNA

Odlični čuvar mreže bi mogao da bude jedan od odlučujućih faktora u najvažnijoj utakmici Crvene zvezde u poslednjoj deceniji, jer bi u slučaju da sačuva svoju mrežu njegovom timu bila širom otvorena vrata evropskog proleća, bez obzira na to kakav učinak napadača bude sa druge strane.

Pristalice srpskog vicešampiona i te kako imaju razloga da veruju u svog golmana. Borjan je ove jeseni branio na devet evropskih utakmica Crvene zvezde i primio šest golova, a na čak pet mečeva mreža mu je ostala netaknuta.

Može se reći da je jedino loše veče imao u Krasnodaru, kada je nesigurno ušao u utakmicu, pa je podlegao pod žestokim naletima domaćina. Ipak, zablistao je u revanšu. Pre svega u 91. minutu kada je odbranio zicer Grankvistu i skinuo teret sa skamenjenih srca Zvezdinih navijača. U Beogradu je primio gol iz prilično diskutabilnog jedanaesterca u 83. minutu.

ZVEZDA - TIM ZA KELN: Milojević krije karte, Jovičić u ozbiljnoj konkurenciji! Konačno Pešić?

A u grupnoj fazi samo dva primljena gola na dosadašnjih pet utakmica. Jedan na otvaranju protiv BATE Borisova, a onda i jedan protiv Arsenala. Oba puta mreža mu se tresla na stadionu Rajko Mitić. Ipak, u prvoj utakmici u Kelnu prosto je začarao svoj gol.

Crvena zvezda nije primala golove protiv Sparte (dva puta), Kelna, Arsenala i BATE Borisova, a ukoliko u tome uspe i ove večeri prolazak u nokaut fazu Lige Evrope biće praktično zagarantovan.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaKelnLiga EvropeMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara