Napadač Atletiko Atlante blista
/ Izvor: mozzartsport.com
Adrijane, da te vidimo sad!
""

"Mašina za golove, ali u manjim sredinama...".

Toliko puta smo imali prilike da slušamo o vrhunskim igračima koji nikada nisu imali prilike da se dokažu u ozbiljnijim, odnosno konkurentnijim klubovima. Sličan primer stiže nam iz argentinske treće lige (Primera B Metropolitana), gde Adrijan Emanuel Martinez "sipa - ne pita". Momak rođen 1992. godine odlučio je da se uozbilji, pokuša svoju Atletiko Atlantu da sprovede u viši rang i malo je reći da mu do sada ide perfektno.

Martinez je na deset prvenstvenih mečeva šest puta pronašao put u protivničku mrežu, a pomenutom učinku dodao je i dva u okviru Kupa. Istina, plavo-žuti su u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja ispali od daleko kvalitetnije River Plate (4:1), ali je Martinez i njoj uspeo da da gol.

Atletiko Atlanta ima dva meča i četiri boda manje od prvoplasirane UAI Urkize, a ukoliko savlada Akasuso u noći između utorka i srede (00.05), potom opravda ulogu favorita protiv Taljaresa u zaostalom meču, iskočiće na prvo mesto na tabeli.

Prekinuo je Atletiko prošle nedelje seriju od tri pobede minimalnom neuspehom na gostovanju San Migelu, pa treba očekivati reakciju Martineza i drugova, naročito ako znamo da im je vodeća pozicija u šampionatu na dohvat ruke. Neće biti lako, budući da Akasuso na stadion Leon Kolbovski dolazi nakon tri "trojke", od kojih je poslednja bila brutalna (protiv Kolegijalesa - 5:0).  

Dodatan izazov za junaka ove priče Adrijana Emanuela Martineza predstavlja činjenica da lokalni rival nije primio gol na četiri minule utakmice.

Mi mu verujemo, a vi?

MOZZART KVOTE
(2,05) Atletiko Atlanta (3,05) Akasuso (3,80)

(FOTO: Shutterstock)

Najnovije vesti×