Adžić i Radonjić povukli Zvezdin šampionski oroz: Još jedna pobeda i titula! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.04.18. | 19:58

Crveno-beli igrali očajno 45 minuta, ali ulaskom mladog reprezentativca se prenuli i savladali Čukarički - 3:0

Red patnje i melanholije, 45 minuta fudbalskog rastrojstva, ali šampionski oroz je povučen - Crvenoj zvezdi je potrebna još pobeda u Kruševcu kako bi i zvanično 28. put bila najbolji tim u državi. Tim Vladana Milojevića se u sudaru sa Čukaričkim dobrih 45 minuta trudio da pokvari ovogodišnji utisak, ali je ulaskom Luke Adžića igra crveno-belih dobila ozbiljnu notu. Dovoljno da pomenuti Adžić napravi razliku u 61.minutu i bukvalno pokloni pogodak El Fardu Benu, a kasnije postavi i konačan rezultat: Crvena zvezda - Čukarički 3:0.

Sigurno je u folder loših ovosezonskih igara Vladan Milojević utefterisao gotovo, pa skandaloznu partiju u prvom poluvremenu današnjeg meča. Sreća, pa Luka Adžić nije sledio primer većine kolege, doneo je sa sobom mladalčku energiju i ušao u utakmicu kao da mu od njeg život i budući status zavisi. Tako se uostalom kupuje status u šampionskom timu. Crveno-beli su u nastavku napunili bar malo oči navijača, tačnije takav utisak je pored Adžića režirao i Nemanja Radonjića koji je u finišu naslagao defanzivce i golmana Čukaričkog kao metar drva i podigao šampionsku atmosferu na Marakani. Ostalo će navijači brzo zaboraviti i progledaće kroz prste Milojevićevom timu, jer se šampionsko krunisanje očekuje u nedelju u Lazarevom gradu. 

Izabrane vesti

Čukarički je zaslužio pohvale za čvrst defanzivni blok, ali samo za to. Ništa opipljivo nije napravio tim Nenada Lalatovića, osim što je možda uvežbavao pomeranja za ono što ih očekuje u Humskoj.

Bez i malo uvijanja: najsiromašnije poluvreme ove sezone na Marakani viđeno je u večerašnjem duelu Crvene zvezde i Čukaričkog. Od kada se golman domaćina Milan Borjan požalio na povredu u drugom minutu utakmica se bukvalno - raspala. Mali milion prekida, još veći broj auta, i nekontrolisano mnogo lopti unazad. To je ono što su prikazali izabranici Vladana Milojevića i Nenada Lalatovića. Čukarički je možda spremao taktiku za revanš susreta sa Partizanom, pa nije mnogo pažnje posvećivao ofanzivnim akcijama. A Crvena zvezda? Kao da je sav motiv Filipa Stojkovića i drugova osušen na aprilskom suncu, ili kao da su se pre nekoliko dana skupili crveno-beli. Ništa nije štimalo u redovima lidera Superlige i verovatno novog šampiona Srbije.

Više su se crveno-beli međusobno gledali, čekali da neko drugi preuzme odgovornost,  nego što su utrčavanjima u prostor pokušavali da naprave benefit i na ozbiljna iskušenja stave Nemanju Belića.

Nestvarno zvuči podatak da Crvena zvezda nije imala šut u okvir gola domaćina. Odličnu šansu propustio je Pešić posle asistencije Račića i tu je stavljena tačka na prvo poluvreme. Da lider nema veliku bodovnu prednost malobrojni navijači na najvećem srpskom stadionu bi se verovatno ugušili u besu i frustraciji. Tanko, a što bi Vladana Milojevića posebno trebalo da zaboli apatično je delovao njegov tim. Bilo je pojedinaca koji kao da nisu došli na utakmicu i na taj način dodatno učvrstiili netaknuti bedem Nenada Lalatovića. Samo je Raodnjić u prvih deset minuta ubrzavao igru. Ostalo nije bilo vredno pomena i pisanja, što se moglo videti i po zvižducima u 45. minutu.

Čim je kročio na teren Luka Adžić je inicirao jednu kontru. Bila je to najava za nijansu bolje igre Crvene zvezde. Osetilo se da postoji krv na terenu. Dobru šansu propustio je Krstić, ali Ben nije pošto mu je sve sažvakao Adžić.

Da pobeda Zvezde dobije na estetici potrudio se Nemanja Radonjić  pre toga je bilo lepo videti kako rođeni Nišilija deluje u tandemu sa Lukom Adžićem na krilnim pozicijama. Bili su i kreatori i finišeri. Tako je Radonjić u 77.minutu pola minuta lomio i lomio odbranu bivšeg kluba! A sjajnu partiju Adžić je zaokružio golom u 84. minutu iz slobodnog udarca.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 3:0 (0:0)
/Ben 61, Radonjić 77, Adžić 83/

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Nenad Đokić;

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Le Talek, Babić (odf 65. Frimpong), Rodić - Račić, Krstičić - Ben (od 79. Milijaš), Srnić (od 46. Adžić), Radonjić - Pešić;
Klupa: Supić, Gobeljić, Frimpong, Jovičić, L. Ilić, Milijaš, Adžić.
Čukarički (4-2-3-1): Belić - Stevanović, Đurić, Puškarić, Bogosavac - Drinčić, Kopitović - Milojević (od 67. Belaković), Kajević (od 83. Vidosavljević), Ovusu - Bojić (od 83. Tedić);
Klupa: Petrović, Fofana, Veličković, Belaković, Stojanović, Vidosavljević, Tedić.

Foto: MN Press


tagovi

Luka AdžićNemanja RadonjićEl Fardu BenVladan MilojevićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara