"Đorđe Rakić"
"Đorđe Rakić"

Ahilova peta crveno-belih? Prednji ukršteni ligamenti

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.13. | 15:46

"Ne verujem da ću se još neke vreme sekirati oko mesta u startnoj postavi", kaže za MOZZART napadač Zvezde na privremenom radu u teretani. U kojoj su zbog istih povreda i Darko Lazović i Lazar Mitrović

Đorđe RakićGužva u ambulanti Crvene zvezde sve je veća, ali Đorđe Rakić, kojeg je povreda prednjih ukrštenih ligamenata kolena odvojila od terena do kraja godine, u intervjuu za MOZZART Sport kaže da ga optimizam ne napušta.
"Mnogo je bolje nego što je bilo. Treniram u fizio centru već tri ili četiri nedelje. Radim na spravama, sa tegovima, trčim. Krajem ove nedelje idem u Minhen na prvu kontrolu, tamo su mi i operisali i prednje urkštene ligamente i meniskus. Nadam se da će sve proći dobro", kaže Rakić, koji ističe da mu mnogo znači to što nije usamljen u svojoj muci.
"Tu je i Darko Lazović, sada i Lazar Mitrović (omladinac koji je u julu potpisao profesionalni ugovor sa Zvezdom, prim.aut), pa mu nas dvojica pomažemo da sve to lakše prebrodi. Ista povreda za svu trojicu. Lazović prvi, pa posle samo mesec dana i ja. Prva osoba sa kojom sam se čuo posle povrede bio je baš Darko, koji me je pozvao iako se pre toga nismo poznavali. Mnogo mi je pomogao savetima, smirivao me. Možda glupo zvuči, ali je za mene njegovo prisustvo bila sreća u nesreći. Nije lako kada treba da radiš sedam ili osam sati u teretani, neke vežbe koje nemaju baš posebne veze s fudbalom".

Naročito je teško kada se prvi put susretneš sa situacijom na koju ne možeš previše da učiniš.
"Meni je to nešto potpuno novo. Dešavalo se da propustim par treninga, ali nikad neka ozbiljna povreda. Prva tri ili četiri dana sam bio u rasulu, osećao se jako loše. Katastrofa. Imao sam utisak da mi se ceo svet srušio. Ali, uz pomoć supruge i prijatelja, izašao sam iz toga. Uostalom, nemaš drugi izbor".

Izabrane vesti

Na nosilima u SlovenijiA sve je počelo onako kako se Rakić i nadao. Šansu na pripremama u Sloveniji koristio je na dobar način, pokazao da bi mogao da ekipi bude i te kako koristan, a onda je usledio okršaj sa čvrstim timom ukrajinskog Iličeveca i udarac koji se maltene čuo na tribinama.

Sada utakmice saigrača sa kojima se tek upoznao gleda kao navijač. O povratku ne razmišlja, jer zna da taj trenutak nije ni blizu.
"Deluje mi da smo počeli da se uigravamo. Prošao sam pripreme, znam da u tim momcima ima kvaliteta, samo treba sve to da se ukomponuje. Lepo izgleda kada se pobeđuje, manji je pritisak. Jaka je i konkurencija, posebno na mojoj poziciji, ali ne verujem da ću se još neko vreme sekirati oko mesta u timu. Sada razmišljam samo o zdravlju i tome kako da iz cele ove situacije izađem još jači. A to se neće desiti pre januara ili možda februra", svestan je Rakić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaĐorđe RakićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara