Ajaks doveo najskuplje pojačanje u istoriji: Kvinsi Promes se vratio kući!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 10:58

Ugovor na pet godina

Silni milioni su se slili na račun Ajaksa ovog leta, a očekuje se da ih bude još mnogo, pa je sada vreme za – trošenje. Kopljanici moraju da renoviraju tim za narednu sezonu, pošto ostaju bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali veliki posao su uradili danas, pošto su potpisali petogodišnji ugovor sa reprezentativcem Holandije Kvinsijem Promesom.

On je postao najskuplje pojačanje u istoriji slavnog amsterdamskog kluba, pošto ga je Ajaks platio Sevilji oko 22.000.000 evra. Dosadašnji rekord je držao transfer Miralema Sulejmanija od pre 11 godina. Ajaks je tada za Sulejmanija platio Herenvenu nešto više od 16.000.000 evra. 

Izabrane vesti

Promes je dete Ajaksa, prošao je klupsku školu fudbala od 2002. do 2008. godine, kada je sa 16 godina otišao u Harlem, a godinu kasnije u Tvente, gde je postao prvotimac. Seviljaga je kupila od moskovskog Spartaka za 20.000.000 evra, ali je u klubu iz Andaluzije često igrao i na poziciji levog beka. U Ajaksu će ponovo će sarađivati sa trenerom Erikom ten Hagom, koji ga je svojevremeno trenirao u Go Ahed Iglsima.

Kvinsi igra na poziciji krilnog napadača, a u Ajaksu bi trebalo da bude zamena za Hakima Zijeha iji transfer se uskoro očekuje. 

Ajaks je do sada ostao bez Frenkija de Jonga, koji je otišao u Barselonu, pred odlaskom je i Matijs de Liht, koji bira novi klub, dok je Dejli Sinkgraven potpisao za Leverkuzen. Što se tiče novajlija, stigli su Rumun Razvan Marin iz Standarda,  Argentinac Lisandro Martinez iz Defenze, Kik Pjeri iz Herenvena i Kjel Šerpen iz Emena.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara