Ajaks vraća Alderveirelda i Fertongena

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.03.19. | 17:51

Mark Overmars već napravio prve kontakte...

Ajaks ima jednu od najtalentovanijih generacija u novijoj istoriji. Kopljanici sa dečurlijom iz svog pogona haraju Evropom ove godine, ali pitanje je da li bi sve to tako bilo da prošlog leta nisu doveli dvojicu prekaljenih asova, poput Dejlija Blinda i Dušana Tadića. 

Izlišno je govoriti koliko su Blind i Tadić doprineli uspesima Kopljanika, o čemu svedoče i reči sportskog direktora Marka Overmarsa koji poučen dobrim iskustvom s ovom dvojicom već pravi planove za leto. Ajaks naime namerava da vrati tandem defanzivaca Tobi Alderveireld/Jan Fertongen.

Izabrane vesti

Overmars je u jednoj TV emisiji priznao da želi belgijske reprezentativce i kazao da im je već uputio pozive. Oni su navodno oduševljeni idejom, međutim poručili su da je rano za povratak ovog leta i da je bolje sačekati jun 2020, kada bi kao slobodni igrački mogli da se vrate u Amsterdam. Alderveireld će tada imati 31 godinu, a Fertongen 32. 

Podsetimo, Tobi Alderveireld otišao je iz Ajaksa 2013. u Atletiko Madrid, odakle je prešao u Totenhem, dok je Jan Fertongen godinu dana ranije potpisao za Pevce u transferu vrednom 12.500.000 evra.  

Foto: Reuters


tagovi

Tobi AlderveireldJan VertongenLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara