Ajntraht ugrabio još jednog napadača za klupski rekord!

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.19. | 15:57

Joveljić nije jedino pojačanje nemačkog kluba u napadu

Nije samo Dejan Joveljić, Ajntraht iz Frankfurta dovodi još jedno pojačanje u napadu.

Skoro sve je utanačeno oko transfera španskog napadača Alfonsa Pedrase koji će postati najskuplje  pojačanje u istoriji kluba iz Frankfurta. Nemački klub će platiti 15.000.000 evra za ofanzivca Viljareala što je klupski transfer rekord. Ostaje još samo da se vidi da li će cela suma biti fiksna. Ajntrahtova ponuda je iznosila 13.000.000 evra odmah plus 2.000.000 evra kroz bonuse, ali Viljareal želi novac bez bonusa s obzirom da je pristao da spusti cenu ispod otkupne kaluzule koja iznosi 22.000.000 evra. Ipak, to su sitnice koje neće zakočiti transfer. Španski i nemački mediji pišu da je posao u suptini završen.

Izabrane vesti

Iako se vodi kao napadač, Pedrasa nije klasičan golgeter. On se najbolje snalazi na poziciji levog krila, a čak je igrao i kao levi bek. Pretpostavlja se da će u Ajntrajhtu biti zamena za Anta Rebića koji je najbliži transferu u Atletiko Madrid.

Pedrasa je član mlade reprezentacije Španije čije boje će braniti na predstojećem EP u Italiji. Inače, imao je zanimljiv put u karijeri. Ponikao je u Viljarealu, prošao C i B selekcije Žute podmornice, dogurao do prvog tima, ali se onda kalio na pozajmicama u Lugu, Lidsu i Alavesu. Konačno, minule sezone je dobio pravu šansu na Madrigalu i u prilično lošoj sezoni za Viljareal bio jedna od retkih svetlih tačaka. Upisao je 34 meča, postigao tri gola i zabeležio četiri asistencije. Inače, Viljareal je danas prodao i najboljeg igrača Pabla Fornalsa u Vest Hem za 27.000.000 evra i tako u jednom danu inkasirao preko 40.000.000 evropskih novčanica...

Sa Joveljićem i Pedrasom, trebalo bi da je Ajntrajht završio letnji šoping što se tiče napadačke linije tiče. To su još Francuz Ale i Portugalac Pasijensija. U slučaju da i Ale bude prodat, onda će Ajntraht tražiti još jednog napadača, a pominje se Musa Berou iz Atalante.

Očekuje se i neko pojačanje u veznom redu, a najveća želja frankfurtskog kluba je srpski vezista Marko Grujić.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara