"najbolji tim Superlige sastavljen od stranaca"
"najbolji tim Superlige sastavljen od stranaca"

ANKETA: Najbolji tim Superlige sastavljen od stranaca - da li bi bio šampion?

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.17. | 20:47

Bilo bi zanimljivo

najbolji tim Superlige sastavljen od stranacaKandidate za tim smo vam već pobrojali, a kako ponedeljak u nedelji uoči reprezentativnih akcija baš i ne obiluje sportskim dešavanjima odluka FSS da broj stranaca na terenu u narednoj superligaškoj sezoni ograniči na maksimalno četiri igrača glavna nam je tema ovde u redakciji MOZZART Sporta.

Pa smo tako počeli da razmišljamo i kako bi izgledao najbolji tim Superlige sastavljen od stranaca? I da li bi hipotetički mogao da se porva za titulu? A izgleda da bi imao šanse, iako nema sumnje da ima tu i nekoliko vrlo deficitarnih pozicija.

Izabrane vesti

Ivan Konovalov iz Bačke, recimo, nema konkurenciju među stativama, dok je vrlo tanak izbor i kad su defanzivci u pitanju, pa smo se odlučili sa formacijom sa tri centralna beka, iako Damijen Le Talek to nije po prirodi, ali se prinudno naigrao štopera u Crvenoj zvezdi.

Takođe, formacija 3-5-2 daje nam mogućnost da u tim uvrstimo više ofanzivnih igrača, a čini se da su superligaši baš takve tražili kad su birali pojačanja. Kao da ne veruju u napadački potencijal srpskih talenata?

Bilo kako, napred ovaj tim izgleda prilično dobro, počevši od Evertona i Mičela Donalda na mestu zadnjih veznih, pa do isturenijih Leonarda, Gelora Kange i Džona Ruiza, mada smo se kod ovog poslednjeg malo zamislili, ali objektivno - Zvezda i Partizan uvek dovode ono najbolje što je na raspolaganju od stranaca. “Najbolje“ ako govorimo o superligaškim uslovima i mogućnostima.

U napadu Leandre Tavamba i Ričmond Boaći. Čini nam se da tu nema dileme.

A na klupi nekoliko zanimljivih aduta, počevši od Ibrahime N’Diajea iz Napretka, preko Javorovog starosedeoca Eliomara Silve ili Čukinog Obenga Regana, te Tijaga Galvaa koji sada nosi dres Borca...

Da se odmah razumemo: ovde smo se trudili da budemo malo strožiji kad je poreklo u pitanju. Dakle, bez onih igrača koji imaju dvojno državljanstvo, pa i bez onih koji će ga vrlo lako dobiti. Pod navodnicima - “pravi stranci“.

NAJBOLJI TIM SUPERLIGE SASTAVLJEN OD STRANACA
U formaciji 3-5-2

Ivan Konovalov (Bačka/Rusija) - Damijen Le Talek (Crvena zvezda/Francuska), Taras Bondarenko (Metalac/Ukrajina), Abraham Frimpong (Crvena zvezda/Gana) - Everton Luiz (Partizan/Brazil), Mičel Donald (Crvena zvezda/Holandija), Gelor Kanga (Crvena zvezda/Gabon), Leonardo (Partizan/Brazil), Džon Ruiz (Crvena zvezda/Kostarika) - Leandre Tavamba (Partizan/Kamerun), Ričmond Boaći (Crvena zvezda/Gana).


tagovi

FK Crvena zvezdaČukaričkiJavorMetalacNapredak KruševacFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara