Asistencija Sejdube Sume – glavom (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.11.19. | 19:25

Gvineja ima dobre šanse da se plasira na Kup afričkih nacija

Konačno je krenulo Gvineji i Sejdubi Sumi. Partizanov vezista bio je jedan od značajnijih faktora u pobedi nad Namibjom u okviru drugog kola kvalikacione Grupe A za plasman na Kup afričkih nacija 2021 (2:0).

Učestovao je Suma u akciji iz 41. minuta iz koje je domaćin poveo i usmerio tok utakmice na svoju viodenicu. Gol je postigao Isijaga Sila, a asistirao mu je upravo omaleni vezista. I to na neuobičajan način – glavom. Defanzivac Tuluza koji se silom prilika našao u protivničkom kaznenom prostoru opalio je po lopti i zakucao je u rašlje, da bi pogodak proslavio skidanjem dresa i pokazivanjem majice sa likom oca, preminulog pre samo tri dana. Kakav emitivan trenutak za Silu.

Izabrane vesti

Do kraja meča Gvineja je preko napadača Legije, Hosea Kantea, zapečatila trijumf i izbila na deobu prvog mesta grupe, zajedno sa Čadom. Upravo je Čad protivnik Sumi i društvu u naredne dve utakmice, tek narednog leta, kad će se verovatno i znati kakve su šanse da se plasira na završni turnir. Pogotovo što dve selekcije od četiri iz grupe idu dalje.

Inače, Sejduba Suma se u prethodnoj pauzi vratio u reprezenataciju posle godinu dana, pre tri dana na gostovanju Maliju ceo meč je presedeo na klupi, ali čim je dobio šansu pokazao je koliko može da bude značajan za tim

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara