Bajern ima nerešiv problem - Henes, Rumenige i taj famozni igrač od 100.000.000 evra...

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 16:44

Jedan kaže mora, drugi tvrdi - nema potrebe

Bajern je završio još jednu sezonu bez titule Lige šampiona! Iako nisu pretrano zadovoljni, navijači su legendarnog trenera Jupa Hajnkesa posle poraza u finalu DFB kupa od Ajntrahta skandiranjem i aplauzima ispratili u penziju. S druge strane, predsednik Uli Henes kaže da je srećan zbog svega ostvarenog i dodaje da rezultati i nisu mogli da budu puno bolji. Poručuje da žali samo za finalom LŠ, koje im je nesrećno izmaklo. 

Predsednik, međutim, zbog ovakvih stavova nema "oponente" samo među navijačima. Drugačije razmišlja i njegov prvi saradnik - Karl Hajnc Rumenige. Toliko drugačije da su se njih dvojica čak indirektno "sporečkali". Konkretan razlog je zapravo kako će Bajern funkcionisati u budućnosti. I tako su ponovo na površinu isplivale stare razmirice, dve škole mišljenja: treba li Bajern da se pojačava igračima od po 100.000.000 evra?      

Izabrane vesti

Prvi je "zapucao" Rumenige i to uoči finala kupa...
"Naredne sezone moraćemo da podignemo kvalitet igre da bismo ponovili ovogodišnje uspehe, a da bismo otišli korak dalje potrebni su nam superiorniji igrači za važne evropske utakmice. Tamo treba da dominiramo, a ne protiv Paderborna", počeo je svoje izlaganje dosta precizno izvršni direktor. "Za nas ne postoje finansijski limiti. Moraćemo jednog dana da naprvimo taj korak, da kupimo igrača od 80, 90 ili 100 miliona evra. Ne, ne znam da li će to biti ove godine ili možda sledeće"

Uliju Henesu se očigledno nije mnogo dopalo to što je Rumenige izjavio pa je požurio da ga što pre "pobije"...
"Nećemo mnogo ulagati ovog leta, očekujemo da sa manje više istim kadrom budemo još bolji. Dakle, neće biti transfera od 100.000.000, naš stav je da nam to nije nephodno. Ulazimo sa postojećim timom u novu sezonu. Videćmo šta će Niko Kovač uspeti da uradi sa ovim što ima na raspolaganju. Tek onda ćemo razgovarati".

Ovom izjavom Henes je praktično odbacio svaku mogućnost da Robert Levandovski napusti klub, jer teško je verovati da bi Bajern dozvolio njegov odlazak u Real, a da pritom ne dovede adekvatnu zamenu.

Podsetimo, Bavarci su već obezbedili dolazak bez obeštećenja Leona Gorecke iz Šalkea, Serž Gnabri vraća se sa pozajmice iz Hofenhajma, a u Minhenu će naredne sezone igrati i zaboravljeni Renato Sančes. Kako je Henes najavio Kovač će pokušati da rehabilituje karijeru nekada jednog od najperspektivnijih vezista Evrope, koji se nije proslavio na pozajmici u Svonsiju prethodnih meseci.  

Kada je u pitanju navodna ponuda za Liona Bejlija iz Leverkuzena teška 60.000.000 evra, o kojoj su juče i prekjuče brujali nemački mediji, radi se o poslu koji bi najverovatnije trebalo da se realizuje narednog leta, kada Frank Roberi i Arjen Roben odu u penziju.  

Foto: Action Images


tagovi

Uli HenesKarl Hajnc Rumenige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara