Bajern krenuo na čoveka koji može da pokrije šest pozicija: Ne greši u pasu i nema otkupnu klauzulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 11:43

Na pomolu još jedna saradnja na relaciji Minhen - Hofenhajm

Između Hofenhajma i Minhena ima 237 kilometara vazdušnom linijom, a tom distancom fudbaleri u poslednjih godinu dana prolaze kao od šale. Redom su stizali na Alijanc arenu Sebastijan Rudi, Niklas Zule i Sandro Vagner - potvrda odličnih poslovnih odnosa je pozajmica Serža Gnabrija, koji se ovog leta vraća u dom šampiona - a sledeći bi mogao da bude Kevin Fogt.

Reč je o 26-godišnjem kapitenu Hofa, za čiji se transfer zalaže novi trener Bajerna Niko Kovač. Hrvatski strateg voli polivalentne igrače, a Fogt je možda i jedan od najkompletnijih u Bundesligi. Nemci uveravaju kako može da odgovori zahtevima na čak šest pozicija. Primarna je, naravno, štoperska (i to desno), može i levo, nije mu strano da se preseli i na beka, a s obzirom na visinu 196 centimetra idealan je za zadnjeg veznog. Kažu da ga odlikuje izvanredan pregled igre, pa može u nekim slučajevima da bude i centalani vezista, zavisno kako je ekipa postavljena na terenu.

Izabrane vesti

Ono što je posebno zanimljivo jeste da u ugovoru Hofenhajma i Kevina Fogta ne postoji otkupna klauzula. Obeštećenje određuje sam klub, međutim, zasad nema naznaka koliko će tražiti za svog lidera koji je najbolje partije u karijeri pružio pod komandom Julijana Nagelsmana, u poslednje dve sezone, otkako je došao iz Kelna za 3.000.000 evra. Određeni pokazatelji kažu da na tržištu vredi oko 8.000.000 evra, međutim, nema sumnje da će Hof tražiti daleko više, s obzirom da na Fogta polaže pravo do juna 2020.

Ono što je posebno značajno jeste da sigurnost kojom Kevin Fogt barata loptom. U tek završenoj sezoni imao je čak 91 procenat uspešnih dodavanja, po čemu je najbolji u Bundesligi. Ne mora da bude presudno, ali svakako se ceni.

FOTO: Action images


tagovi

Kevin FogtHofenhajmLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara