Barsin prvi projekat za leto 2019.

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 11:22

Uskoro bi trebalo da padne kaparisanje...

Barsina transfer mašina radi poslednjih dana punom parom! Antoan Grizman i Artur Melo su projekti za narednu sezonu, ali u katalonskom gigantu već se misli i na leto 2019. I prva meta je navodno odbarana, piše Mundo deportivo. Radi se o vezisti Ajaksa Frenkiju de Jongu, 20-godišnjaku koji se u poslednje dve sezone razvio spektakularnom brzinom, tvrdi isti izvor. 

Kada je u pitanju ovaj momak Barsa je otišla mnogo dalje od pukog interesovanja. Kako se navodi, klub trenutno radi na tome da osigura potpis De Jonga kroz godinu dana, kako se on i njegov klub (Ajaks) ne bi okrenuli nekom drugom. Nešto slično što je urađeno prilikom transfera Džerija Mine, kada je uplaćen određeni avans. 

Izabrane vesti

Mundo dalje piše kako je mlad, kvalitetan vezista i te kako potreban Barseloni, čiji je vezni red odavno dosegao zenit i uskoro će biti zreo za remont. Inijesta je već prošlost, Rakitiću je 30, Busketsu 29, Paulinju 29... Iz tog razloga Katalonci rade sve kako bi kaparisali De Jonga o kome su skauti u klub doneli samo najbolje ocene: Ume da povuče loptu kroz redove rivala, snalazi se kada ga pritisnu presingom, dugim korakom može da reši teške situacije i da stigne na sve strane. Čak po potrebi može da odigra na mestu štopera, a to je ono što Barsa traži otkako je ostala svog vernog univerzalca Maskerana.  

Sportski direktor Ajaksa Mark Overmars upoznat je s planovima Barselone i Katalonci čak veruju da će im zbog specifičnih veza (Overmars je jedno vreme nosio dres Barse) posao biti olakšan. Kada je cena u pitanju Španci je za sada ne pominju. Tržišna vrednost Frenkija de Jonga daleko je ispod onoga na šta Kopljanici pristali (ispod 10.000.000 evra), tako će Barsa sasvim sigurno morati da dobro zavuče ruku u kasu.

Inače, Barselona je do skora na skeneru imala još jednog igrača Ajaksa. Radi se o štoperu Matijsu de Ligtu, ali od njega se za sada odustalo jer je stigao Mina.  

Foto: Action Images  


tagovi

Frenki de JongLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara