""
""

Bejbi Borusija samo raste - još jedan Jenki na Vestfalenu!

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.01.17. | 17:45

Talentovani Gedion Zelalem (19) potražiće sreću u Bundesligi

Nekada je običaj bio da najtalentovaniji fudbaleri sveta dolaze u Arsenal, ali se sve izgleda promenilo. Takav je slučaj talentovanog Gediona Zelalema (19), mladog reprezentativca SAD, koji je blizu transfera u redove Borusije iz Dortmunda.

Izabrane vesti

Ovu informaciju je američkom ESPN-u potvrdio izvor blizak fudbaleru. Od početka decembra postoji interesovanje Milionera za talentovanog centralnog vezistu koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Glazgov Rendžersu.

Nije Zelalem uspeo da se izbori za priliku kod Arsena Vengera, koji valjda pod tegom velikih očekivanja nema više strpljenja za forsiranje najtalentovanije dece, pa će Dortmund probati da iskoristi tu činjenicu  uz garancije da će na Vestfalenu mladić imati veću minutažu. Uostalom, njegov vršnjak Usman Dembele je pravi primer kako se Tomas Tuhel ne libi da pruži šansu mladim igračima.

Mladi fudbaler, inače, sa Arsenalom ima ugovor do kraja ove sezone, pa u Dortmundu veruju da će moći da ga dobiju za male pare. Rođen je u Berlinu, prošao je omladinsku školu Herte pre nego što se sa ocem preselio u SAD 2006. godine, a ono što je odlučujući adut Milionera je činjenica da njegov otac navija za Dortmund.  

Zelalem, koji je nastupao za mlađe kategorije Nemačke, pre nego što je promenio reprezentaciju i zaigrao za Jenkije na Vestfalenu će se pridružiti Kristijanu Pulišiću, još jednom talentovanom fudbaleru SAD koji s uspehom nosi dres Milionera.

Dakle, Bejbi Borusija šljaka punom parom. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiNemackaGideon ZelalemEngleskaBorusija DortmundArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara