""
""

Berluskoni već skovao veliki plan: Di Frančesko i Berardi kombinacija za novi Milan

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.16. | 11:21

Ali za sve se pita Juventus, koji je odavno bacio oko na mladog centarfora

Siniša Mihajlović definitivno odlazi iz Milana, a Silvija Berluskonija to ni najmanje ne zanima. Tek što je italijanski Skaj lansirao informaciju da je Mihajlović jako nezadovoljan nepoverenjem uprave, kao i činjenicom da se kontroverzni predsednik konstantno meša u njegov posao, tiražni milanski list Gazeta delo Sport donosi delić strategije koju je Berluskoni pripremio za preporod Milana. 

Izabrane vesti

Naime, don Silvio naumio je da na klupu dovede uspešnog trenera Sasuola Euzebija di Frančeska, a sa njim i prvog strelca ekipe Domenika Berardija, kojeg bi upario sa Karlosom Bakom

Dok bi posao oko angažovanja Sasuolovog stratega trebalo da bude bez većih prepreka, strategija da se u paketu dovede i mladi italijanski centarfor mogla bi da naiđe na veliki zid - Juventus. 

Kako piše Gazeta, Juventus duže vreme pikira 21-godišnjeg strelca, a posle uspešne akvizicije Simonea Zaze, te potencijalnog odlaska Alvara Morate ili Marija Mandžukića na kraju sezone, Stara dama upravo u Berardiju vidi idealnu zamenu i napadača koji bi mogao da bude rešenje na duži vremenski period. Dodatnu zavrzlamu za Milan predstavlja i činjenica da Juventus ima pravo preče kupovine na kraju sezone i to po ceni od 25.000.000 evra. 

Bjankoneri su još 2013. godine imali potpisan dvojni ugovor sa Berardijem, ali su kasnije svoju polovinu prava prodali Sasuolu kada je kupljen Zaza. Ipak, vodeći ljudi Juventusa brzo su ponovo napravili dogovor sa Sasuolom, koji bi višestruko mogao da se isplati malom klubu iz predgrađa Modene. 

Međutim, ono što bi moglo da odnese prevagu na stratu Milana jeste činjenica da Berardi ima odličan odnos sa Di Frančeskom i da bi najviše voleo da nastavi saradnju sa njim i u budućnosti.

Ali za sve se pita Juventus...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AsasuoloMilanJuventusItalijaEvropaEuzebio di FrančeskoDomeniko Berardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara