"Vanja Milinković Savić"
"Vanja Milinković Savić"

Borba velikana oko Vanje Milinković Savića: Benfika već platila, Ajaks kvari posao

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.12.16. | 15:11

U Lehiji već mogu da računaju na ozbiljan profit od prodaje srpskog golmana

Vanja Milinković SavićZnalo se čim je potpisao ugovor tog novembra 2016. godine da će Gdanjsk biti samo prolazna stanica u karijeri Vanje Milinković Savića. Uostalom, nije ga Mančester junajted slučajno doveo još kao 17-godišnjaka. I nije možda odmah uspeo na Old Trafordu, ali Milinković Savić nije odustao od sna da zaigra za veliki evropski klub, a ta bi ambicija mogla da mu se ostvari i pre no što je mislio da će, pošto iz Poljske stižu vesti da su Benfika i Ajaks već u klinču oko srpskog golmana.

Benfika je, naime, već platila 2.000.000 za pravo preče kupovine, ali to znači samo da Lehija mora da je obavesti o ponudama iz drugih klubova, a jedna takva stigla je iz Amsterdama. Finansijski detalji se ne znaju, samo da je ponuda na stolu.

Izabrane vesti

Ništa čudno, Vanja Milinković Savić  je bio veoma dobar u 2016. godini. Na gol liniji je bio na 29 utakmica, na osam je sačuvao mrežu netaknutom, na ostalima je primio 32 gola. Poljaci navode i precizne podatke: odbranio je 77 odsto šuteva koji su išli u njegovu mrežu što ga svrstava na treće mesto u Ekstraklasi.

U junu će sa U21 reprezentacijom Srbije igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Kao igrač kod kluba? Tek ćemo videti.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vanja Milinković SavićPortugalPoljskaLehijaHolandijaEvropaEredivizijaBenfikaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara