""
""

Borcu grbavo na Grbavici

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.17. | 10:30

Želji na ruku ide i tradicija sa Borcem, protiv kojeg je od raspada SFRJ 17 puta slavio na svom terenu

Rivalitet između Željezničara i banjalučkog Borca jedan je od najstarijih u Bosni i Hercegovini, a vrlo dobar start obe ekipe samo daje dodatnu draž njihovom 64. prvenstvenom duelu.

Izabrane vesti

Borac je povratnik u najjaču ligu u Bosne i Hercegovine, ali to mu nije smetalo da posle dva početna kola bude na čelu tabele. Na žalost Banjalučana, prošle nedelje kod kuće su pretrpeli minimalan poraz od Mladosti, posle kojeg su imali mnogo primedbi na suđenje Admira Šehovića. U Borcu tvrde da ih je arbitar oštetio za dva penala, te da nije pokazao bar dva crvena kartona novom lideru, pa su crveno-plavi prilično uzdrmani pred gostovanje Željezničaru koji takođe ima po dve pobede i poraz od Dobojaca, ali i veći broj utakmica u nogama zbog nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Vicešampion je izuzetan domaćin, o čemu svedoči podatak da je od poslednjih 14 prvenstvenih mečeva kod kuće čak 12 rešio u svoju korist, jedino su tuzlanska Sloboda i gradski rival Sarajevo izvukli nerešene rezultate.

Želji na ruku ide i tradicija sa Borcem, protiv kojeg je od raspada SFRJ 17 puta slavio na svom terenu, uz pet remija i svega dva poraza, a interesantno je da je minulih pet međusobnih okršaja na Grbavici dobio sa 1:0. Budući da Banjalučani igraju tvrdo i na mali rezultat istorija bi lako mogla da se ponovi, tako da u krajnjem zbiru imamo keca i MOZZART kombinaciju 1&0-2.

BIH - 4. KOLO

Subota
17.00 Vitez - Sloboda

20.00 Zrinjski - Krupa
20.30 Željezničar - Borac Banjaluka

Nedelja
Čelik - Radnik Bjeljina 16.30

17.30 GOSK - Široki Brijeg
17.30 Mladost - Sarajevo

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

bet analizaBiHBorac Banjalukasportsko klađenjeŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara