Bufon od srede golman Pari Sen Žermena za 14.000.000 evra! Osim ako mu UEFA ne zabrani...

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 15:52

Sve je dogovoreno što se tiče nastavka karijere legendarnog golmana

Sa Juventusom je završeno, Đanluiđi Bufon nastavlja karijeru u Pari Sen Žermenu!

Posle oproštaja od Torina u suzama, legendarni golman je dogovorio sve detalje saradnje sa šampionom Francuske. U sredu bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor vredan 14.000.000 evra. I to kada se odbiju svi porezi... Zvuči neverovatno, ali je u petoj deceniji života dobio ugovor karijere pošto je u Juventusu zarađivao 4.500.000 evra godišnje.

Izabrane vesti

Bufon je želeo da nastavi da brani, ali Juventus nije želeo da mu izađe u susret i ponudi mu novi ugovor. Tako će neplanirano karijeru završiti u Parizu godine kada će imati pune 42 godine!

Francuski klub nije gubio vreme kada je saznao da Juventus neće da zadrži Bufona. Ekspresno su reagovali  dobili sjajno pojačanje za džabe. Jer Điđi je i dalje među pet najboljih čuvara mreže na planeti.  A pogotovo im ide u prilog što ne moraju da plaćaju obeštećenje s obzirom na probleme koje imaju sa finansijskim fer-plejom.

A da i ne pričamo o tome šta su dobili na terenu. Kevin Trap i Alfons Areola nisu opravdali očekivanja prethodnih sezona i PSŽ je rešio da dovede iskusnog i proverenog golmana. Trap se najverovatnije vraća u Nemačku, dok će Areola ostati da uči od Bufona.

Zvanična potvrda transfera se očekuje već  sredu ako ne bude nekih velobrta. Jedina problem bi mogla da napravi UEFA odlukom o suspenziji Bufona. PSŽ bi mogao da odustane od transfera ako UEFA drakonski kazni Bufona za crveni karton i ponašanje na meču protiv Real Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona. Ako Bufon bude suspendovan na više od pet mečeva, to bi moglo da pokvari planove Pari Sen Žermena za osvajanje Lige šampiona koja je prioritet i zbog koje i dovode italijanskog asa.

(FOTO: Action images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Đanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara