"Gazeta delo Sport"
"Gazeta delo Sport"

Buongiorno Italia: Berluskoni obećava veliki Milan, Bufon deli packe Totiju

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.10.14. | 09:49

Gazda Rosonera otkriva plan da njegova ekipa, sa Inzagijem na klupi, igra u finalu Lige šampiona 2016. godine

Gazeta delo Sport

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Na naslovnim stranama italijanske štampe jutros dominiraju Silvio Berluskoni, Đanluiđi Bufon i Karlos Tevez. Berluskoni je u intervjuu za Gazetu najavio povratak "velikog Milana", Bufon je uputio "otrovnu strelicu" svom velikom prijatelju Totiju zbog polemika posle susreta Juve - Roma, a u anketi Tutosporta Tevez je krunisan kao najbolji igrač na početku sezone u Seriji A.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Berluskoni u akciji: Vratiće se veliki Milan", naslov je intervjua koji objavljuje Gazeta sa Silvijom Berluskonijem, gazdom Rosonera.

"Tim je za sedmicu, ali Inzagi zaslužuje osmicu. Cilj za ovu sezonu je da se vratimo u Evropu, san je da stignemo do finale Lige šampiona 2016. godine koje će se igrati u Milanu. Jednog dana Barbara će postati predsednik, između nje i Galijanija uspostavljena je harmonija. Baloteli? Kupili su ga protiv moje volje“, prvi je pasus sižea razgovora Berluskonija sa novinarima Gazete.

"Neću nikada prodati Milan nekom strancu, a možda čak ni Italijanu. Slažem se sa upotrebom video-tehnologije. Radim na organizaciji večeri Ceo Milan, to bi bili izazovi koji bi se odigravali svakog utorka na San Siru između Italijana i stranaca koji su u našem klubu sa eksperimentom izvođenjem slobodnih udaraca bez živog zida", izneo je planove i namere prvi čovek Rosonera.

Večeras Italija gostuje na Malti u kvalifikacijama za EURO 2016: "Kucnuo je čas za Pelea, ispit za Veratija". U podnaslovu stoji da će Konte poslati na teren eksperimentalan sastav bez Pirla i sa mladim kreatorom igre PSŽ-a i klupskim drugom Dušana Tadića.

Od drugih sportova, na naslvonoj strani su Moto GP, Formula 1 i odbojka.

"Marekez: Moj bis sa osmehom", prenosi Gazeta izjavu novog-starog šampiona Moto GP-a. U 21. godini mladi Španac je osvojio već drugu uzastopnu titulu prvaka sveta, ali i dalje gaji veliko poštovaje prema doktor Rosiju: "Valentino je neverovatan".

"Hamilton povećava prednost. Mercedes vlada, Ferari daleko od vrha", rezime je svega što se događalo u Sočiju na VN Rusije u Formuli 1.

U Milanu je juče završeno prvenstvo sveta u odbojci za žene: "Azure ostale i bez bronzane medalje, Sjedinjene Države trijumfovale“. Podsetimo, Brazilke su osvojile bronzu, a Kineskinje srebro.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo Sport

Korijere se vraća jutros na rep polemika koja još nisu utihnule posle kontroverznog suđenja arbitra Rokija na utakmici Juventus - Roma. Novu epizodu je otvorio golman Juvea i reprezentacije: "Bufon napada Totija".

"Čuvar mreže protiv svog prijatelja u polemici Juve - Roma: mnogo puta mi se dogodilo da izgubim,  ali nisam nikada optuživao druge za poraze  ili širio sumnje i teorije zavere: takvo ponašanje nanosi zlo fudbalu", izjavio je Bufon.

Rimski sportski dnevnik prenosi i reči francuskog talentovanog tinejdžera koji izgleda želi da pređe iz PSŽ-a u Romu: "Rabio diže glas: Hoću Romu". List takođe registruje i izjavu Rudija Garsije u kojoj je izrazio želju da dugo ostane na klupi Rome.

Naslov povećen Laciju se odnosi na analizu učinka fudbalera Laija koji ovih dana nastupaju za njihove nacionalne selekcije: "Lacio otkriva svoje evropsko blago". U podnaslovu se podvlači da će trener Pioli moći da pošalje na teren Artemija Frankija protiv Fjorentine šestoricu igrača koji su nastupili za njihove selekcije u kvalifikacijama za EURO 2016.

"Italijo, nemoj sad da se zaustaviš", piše Korijere u najavi utakmice kvalifikacija za EURO 2016 protiv Malte podsećajući da bi Konte mogao da poveća rekord uzastopnih pobeda na klupi Azura. Pre njega nijedan selektor nije uspeo da pobedi na prve tri utakmice svog mandata, a Konte bi protiv Malte mogao da uknjiži četvrtu pobedu.

"Esijenov bes: Nemam ebolu", citira se demanti fudbalera Milana i njegova razjarenost zbog netačnih vesti koje su se proširile o njegovom navodnom podleganju zaraznoj bolesti.

I Korijere objavljuje na prvoj strani podvig Markeza koji je drugi put uzastopno osvojio Moto GP, osvajanjem drugog mesta na VN Japana između dve Jamahe Lorenca i Rosija: "Dupli Markez, istorijski uspeh".

TUTTOSPORT

Tutosport

"Tevez svira svima", dominira naslov prvom stranom Tutosporta i fotografija argentinskog fudablera koji oponaša sviranje u frulu. Torinski sportski list je napravio anketu među predsednicima, rukovodiocima i trenerima na temu ko je najbolji fudbaler na početku šampionata i najbolji igrač mlađi od 23 godine.

"Apač ubedljivo pobedio dok je Romanjoli iznenađenje u prvim mesecima sezone", piše u podnaslovu.

"Noćna žurka na Malti za Konteovu Italiju", optimistički se odnosi torinski sportski list prema večerašnjem zadatku Azura u kvalifikacijama za EURO 2016, najavljujući debitantski nastup u nacionalnoj selekciji za Gracijana Pelea.

Tutosport na naslovnoj piše i o pokušaju Torina da smanji kaznu od dva meča neigranja u prvenstvu za svog kapitena Glika koji je bio jedan od ključnih aktera u trijumfu Poljske nad Nemačkom. Takođe se piše da je Milan u defanzivcu Korintijansa Gilu prepoznao novog Tijaga Silvu.

Prvu stanu Tutosport zatvara naslovima posvećenim uspehu Markeza i neuspehu italijanskim odbojkašica na SP u Milanu koje nisu uspele da osvoje medalju: "Markez, druga titula svetskog prvaka i Valentino Rosi ga kruniše" i "Italijankama aplauzi, Brazilu - bronza".

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaItalijaJuventusLacioMilanRomaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara