""
""

Buongiorno Italia: Da li će Spartak kupiti Ljajića, hoće li Bufon nastaviti karijeru i ko na koga sa kim u kupu

Vreme čitanja: 5min | sre. 31.01.18. | 11:51

Italijanski mediji veruju da će srpki reprezentativac nastaviti karijeru u Rusiji iako Torino nije zadovoljan ponudom iz Moskve od 7.000.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Polufinalni dvoboji u Kupu Italije danas su u centru pažnje italijanskih medija. Štampa hvali Bufona i Iguaina kao igrače koji su odlučili ishod prvog meča Atalanta – Juve 0:1 dok se za drugi susret Milan-Lacio predviđaju važne promene u sastavima timova. Gatuzo će umesto Kutronea lansirati Kalinića u špicu napada, a Inzagi će uz Imobilea poslati na teren Felipea Andersona, dok će Luis Alberto početi meč sa klupe. Sa fudbalske pijace najinteresantnija vest za nas dolazi sa stranica Tutosporta koji tvrdi da Torino želi da proda Adema Ljajića i da nije zadovoljan ponudom od 7.000.000 evra Spartaka iz Moskve.

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Bufon i Iguain, Juveovi farovi za maglu”, označava Gazeta u naslovu Điđija i Pipitu za glavne arhitekte pobede Bjankonera u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije. U podnaslovu se kaže da je Iguain odlučio meč golom u trećem minutu, a da je čuvar mreže na povratku na teren, posle dva meseca odsustva zbog povrede, odbranio penal Gomezu i spasao mrežu u finišu meča od udarca Hatebura. “Atalanta je opsedala gol Juvea u drugom poluvremenu. Bjankoneri poboljšavaju formu za Ligu šampiona prevazilazeći poteškoće”, piše Gazeta.

 Na unutrašnjim stranama milanski dnevnik potvrđuje glasine da bi Bufon mogao da nastavi svoju karijeru i posle ove sezone: ”Večiti Điđi ima samo 40 godina: malo da bi napustio teren”.

 “Na San Siru revanš Milan-Lacio, Kalinić izaziva Imobilea”, najavljuje list da Lacio želi da se revanšira Rosonerima za poraz u prvenstvu, a da je Gatuzo odlučio da ukaže poverenje Kaliniću i ostavi Kutronea na klupi. List podseća i da je mladi napadač Milana pošteđen i nije suspendovan zbog nesportskog gesta kojim je doveo u vođstvo svoj tim protiv Nebeskoplavih. Nadležni organi FS Italije su ocenili da Kutrone nije namerno postigao gol rukom, odnosno laktom. Istovremeno se kaže da je Inzagi zbog predsotrožnosti ostavio u Rimu Stefana De Fraja i da će Felipe Anderson početi meč od prvog minuta sa Imobileom dok će Luis Alberto biti na klupi.

 “Interov sprint. Završni napad: Pastore ili Gaitan i Martinez”, izveštava ispod zaglavlja Gazeta da je prvi cilj Nerazura Argentinac iz PSŽ-a, a da je alternantiva Gaitan dok uz pomoć Dijega Milita i Havijera Zanetija Inter pokušava da “ukrade” Atletiko Madridu talentovanog Argentinca Lautara Martineza.  U tekstovima na unutrašnjim stranama se dodaje da nema ništa od transfera Politana iz Sasuola u Napoli i da će tim iz Napulja ponovo pokušati da dovede Klasena iz Evertona. Istovremeno se penosi da je Blind junior ponuđen i Romi pošto u Mančester Junajtedu nema više mnogo prostora za njega.

 U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ikardijeva poruka za budućnost” se tvrdi da je post kapitena Intera na društvenim mrežama najava njegovog odlaska u budućnosti. Mnogi su spremni da se opklade da će se to dogoditi sledećeg leta.

 CORRIERE DELLO SPORT

 “Čiro više”, ističe naslovom i fotografijom Korijere da će Imobile biti ključni igrač Lacija za večerašnji dvoboj u Kupu Italije sa Milanom. U nadnaslovu se najavljuje da Lacio želi osvetu za poraz u prvenstvu i da Imobile u paru sa Felipeom Andersonom zadaje strah Milanovoj odbrani sa komandantom Bonučijem. Korijere najavljuje i da će konačno debitovati u dresu Lacija Martin Kaseres koji je u ovom prelaznom roku stigao iz Verone. Takođe se piše da je De Fraj ostao kod kuće da se spremi za prvenstveni meč sa Đenovom i da bi u sledećih par dana trebalo, konačno, da potpiše novi ugovor.

 “Blic Roma, evo Blinda: pristao je”, piše rimski dnevnik da bi Roma mogla da se pojača sa holandskim bekom iz Junajteda. U podnaslovu se ističe da je Bruno Pereš odbio da pređe u Đenovu i da je tako propao pokušaj da se angažuje Laksalt.

 “Ikardi beži u pravcu Madrida”, nema mnogo sumnji Korijere da će kapiten Intera vrlo brzo završiti na Santjago Bernabeu uprkos demantijima koji su stigli od dva kluba. Kao dokaz svojih insajderskih informacija Korijere citira izjavu selektora Gaučosa Sampaolija da Ikardija intrigira veoma ideja da obuče dres Blankosa.

 Korijere objavljuje danas i ekskluzivni intrvju sa Karlom Ančelotijem. “Reprezentacija? Ne, radiću u klubu”, raspršio je Ančeloti snove dobrog dela Italijana da ga vide na klupi Azura u dogledno vreme. Ančeloti je rekao da vidi Mančester Siti kao glavnog favorita za osvajanje Lige šampiona, Juventus u finalu i upozorava da bi bilo neozbiljno otpisati Real Madrid.

 TUTTOSPORT

“Iguain i Bufon, fantastična dva”, odaje priznanje torinski dnevnik dvojici fudbalera za pobedu nad Atalantom 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije u Bergamu. “Juve je na korak od četvrtog uzastopnog finala Kupa Italije, revanš meč se igra 28. februara”, podseća se u podnaslovu.

 “Kutron pomilovan. Milan-Lacio, repriza u Kupu Italije”, najavljuje s tim naslovom drugi polufinalni dvoboj  u Kupu Italije Tutosport. Na unutrašnjim strananam pod naslovom “Gatuzo s vetrom u jedrima” se kaže da je plasman Milana u finale Kupa Italije prvi korak za Gatuza da otvori vrata da mu bude produžen ugovor sledećeg leta.

“Finiš za kompletiranje transfera Donsa”, naslov je teksta u kojem se krije još interesantnija vest koja se odnosi na našeg Adema Ljajića. Naime, Tutosport tvrdi da je demanti Kaira da je Ljajić na transfer listi bio samo taktički potez, te da sportski direktor Petraki frenetično traži klub za srpskog reprezentativca i da i dalje pokušava da ga “udomi” u Spartak iz Moskve. Ruski klub je ponudio 7.000.000 evra za Ljajića, ali je Kairo odbio tu ponudu jer je smatra previše niskom. U svakom slučaju, tvrdi list, Ljajić će ostati na transfer listi i po zatvaranju italijanske fudbalske pijace jer u Rusiji prelazni rok traje duže. Ako prodaju Ljajića, Torino će pokušati da vrati u Italiju Okaku kojeg je Macari trenirao u Votfordu.

 “Ferero: Đampaolo u Napoliju? Neka ide gde ga vodi srce” iznenadio je svojom izjavom sve predsednik Sampdorije. Pitoreskni Ferero je uporedio trenere sa ljubavnicama: ”Đampaolo nije moja supruga da ga ne bih promenio. Treneri su kao ljubavnice: mogu da se menjaju, čak i često”. Podsetimo Đampaolo je viđen kao prva alternativa za klupu Napolija u slučaju da Mauricio Sari prihvati ponudu Milana ili nekog velikog evropskog kluba sledećeg leta.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Adem LjajićBuongiorno ItaliaĐanluiđi BufonEvropaItalijaKopa ItalijaLacioMilanRomaSerija ASrbijaTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara