Buongiorno Italia: Gvardiolina ponuda za Kulibalija zaljuljala De Laurentisa, hvalospev Tutosporta o Lukiću „bodonoši“

Vreme čitanja: 7min | sre. 19.06.19. | 11:39

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Privođenje Mišela Platinija je prva priča i u italijanskim medijima dok sa fudbalske pijace pažnju drže Kulibali i Pogba. Mančester Siti je ponudio 95.000.000 evra za defanzivca Napolija i predsednik Aurelio De Laurentis je pokoleban, sa tim novcem bi bez problema kupio Manolasa i Lozana i uzeo na pozajemicu Hamesa Rodrigeza. Juve nastavlja da sanja povrtaka Pola Pogbe dok je Sergej Milinković i dalje mnogo realnija stvarnost za novog trenera Sarija. Tutosport u današnjem izdanju veze pohvale na račun Saše Lukića opisujući ga kao noseći stub novog Torina koji bi mogao da zaigra u Evropi u sledećoj sezoni.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Privođenje i saslušanje Mišela Platinija u okviru istrage o korupciji vezane za dodeljivanje organizacije Mundijala Kataru 2022. godine je zauzalo centralni deo naslovnice Gazeta. “Najmračniji čas”, pozajmio je milanski dnevnik naslov filma o dolasku na vlast Vinstona Čerčila u jeku Drugog svetskog rata za koji je Gari Oldman dobio Oskar. U podnaslovu se kaže da je bivši predsednik UEFA priveden i saslušan kao i da je Platini ostao čvrst na poziciji da nije imao nikakav udeo u operaciji katarskog emira Al Tanija za dobijanje organizacije Mundijala 2022. godine.

Milan bez Evrope? Ćao Ligo Evrope, tako se dobija vreme da se ispoštuje finansijski fer plej”, najavljuje Gazeta da bi UEFA danas mogla da izbaci Rosonere iz evropskog takmičenja i da se Milan neće žaliti na tu odluku. Logika poteza Milana se nalazi u činjenici da će Rosoneri imati dodatnih godinu dana da srede svoje računa i bilanse za finansijski fer plej UEFA. To znači da će u ovom prelaznom roku Milana moći da deluje bez nametnutih ograničenja od strane UEFA.

Pogba, miris povratka. Kosta je ključ za operaciju”, tvrdi Gazeta da bi Brazilac u redovima Juvea mogao da otvori put za dolazak Francuza u Juventus. List piše da se Pavel Nedved video u Monte Karlu sa svojim bivšim menadžerom Minom Rajolom i da su njih dvojica pričali o Pogbi. Dodatni adut u rukama Juvea je preferencijalni odnos sa Pogbinim agentom. Ipak, dodaje list, neće biti lako realizovati transfer Pogbe jer je Real Madrid zagrizao do kraja za Francuza. Štaviše, prenose se vesti iz Madrida da Zinedin Zidan želi samo Pogbu. Juveu, kao alternative ostaju, Sergej Milinković Savić i Rabio. Sergej je prvi izbor, ali bi zbog nepredvidivosti Klaudija Lotita, Juve primoran da osigura izlaznu strategiju i tu u igru ulazi Rabio kome je ugovor istekao sa PSŽ-om.

Kulibali, Siti pritiska: 95 miliona! Ali, tu je Hames”, svedoči Gazeta da je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis zaintrigiran bansoslovnom ponudom Gvardiolinog Sitija i da razmišlja ozbiljno o mogućnosti prodaje Kulibalija, tim pre što bi mu to omogućilo da, bez problema, realizuje dovođenje Hamesa Rodrirgeza, Manolasa i Lozana.

Azuri hoćemo magične noći. Juriš na Poljsku: pobeda za polufinale i polaganje ispita zrelosti”, tako najavljuje Gazeta večerašnji meč EP za mlade Italija-Poljska. Za razliku od meča sa Španijom, najavljuju se tri promene u timu Điđija Di Bjađa: Bastoni umesto Bonifacija u odbrani, Orsolini umesto Zaniola i Kutrone umesto Kena u napadu.

Florenci, novi kapiten ali je već na raskrsnici. U Majamiju razmišlja o svojoj budućnosti”, tvrdi Gazeta da bi Rome, u jednoj godini, mogla da ostane bez tri kapitena Rimljana. Posle De Rosija i Totija i Florenci bi mogao da digne sidro iz Trigorije. Florenci košta oko 30 miliona evra i rado bi prihvatio poziv Antonija Kontea sa kojim se zbližio u reprezentaciji a vrlo privlačna mu je i ideja da se oproba u Premijer ligi.

CORRIERE DELLO SPORT

U terminalnoj fazi”, dvosmisleni je naslov rimskog dnevnika s kojim se aludira na kritičnu situaciju u Romi ali i nastavak borbe predsednika Džejmsa Palote i njegovih saradnika da obezbede dozvole za početak gradnje stadiona. “Roma upozorava: sa Totijem smo bili strpljivi, bez stadiona neće biti investicija”, stoji u nadnaslovu. U podnaslovu se prenose reči potpredsednika kluba Maura Baldisonija, sa specijalnim punomoćenjem za izgradnju stadiona: “Nadali smo se da će Toti sazrevati sa nama. Klub nije na prodaju ali realizacija projekta stadion je odlučujuća za budućnost Rome”, podvukao je Baldisoni.

Na unutrašnjim stranama se objavljuje foto reportaža o odasku Frančeska Totija na odmor sa porodicom letom “low cost” kompanije i prenosi priča da se Totiju svidela ideja da dobije visokoprestižnu ulogu unutara FS Italije.

Korijere donosi i intervju sa Zdenekom Zemanom koji je bez mnogo okolišanja sta ona staranu Totija u klinču sa Romom: “Ja sam sa Frančeskom, klub je kriv. Amerikanci ne žele da “deromanizuju” klub oni su želeli da ga “detotizuju” i u tome su uspeli. U Trigoriji se ne zna ni ko pije ni ko plaća, jednostavno ne postoje pravila”, kazao je italo-češki trener koji je u dva navrata vodio Romu. Zeman je takođe istakao da je Roma sa igračima koje je prodala u poslednjih par godina mogla da osvoji barem jedan skudeto.

Lacio, Peruci do 2022. Izronio Slovak Vavro”, piše Korijere da je posle Tarea i Inzagija i tim menadžer Anđelo Peruci produžio ugovor sa Lacijom. U međuvremenu se pojavilo i ime defanzivca Kopenhagena Denisa Vavre kao eventualnog pojačanja za odbranu Nebeskoplavih.

Milan, dan za istinu o Evropi”, i Korijere najavljuje scenario po kome bi Rosoneri mogli da preskoče godinu u Evropi, Torino je spreman da uskoči na mesto Milana a sa takvim raspletom bi bilia zadovoljna i Roma jer ne bi morala da igra kvalifikacije i samim tim bi imala vremena da se na miru i bez žurbe spremi za sledeću sezonu.

Rabio – Juve, mama je rekla da”, iznosi svoje informacije Korijere da je mama-menadžer francuskog fudbalera utanačila sve sa Juveom oko prelaska njenog sina. Po tim informacijama Rabio će potpisati petogodišnji ugovor sa Starom damom uz platu od 7.500.000 po sezoni.

Hames će biti realizovan: u Napoli na pozajmicu”, piše Korijere da će Kolumbijac doći u Napulj sa formulom plaćene pozajmice ( 7 miliona evra) i pravom a ne obvazom otkupa sledeće godine. Na unutrašnjim stranama se prenosi da se Karlo Ančeloti čuo pre par meseci sa Hamesom i iznosi se podatak da je Kolumbijac sa Ančelotijem na klupi pružao svoje najbolje partije.

TUTTOSPORT

CR Sari”, najavljuje torinski dnevnik da će novi trener Juventusa biti predstavljen, kao i Ronaldo prošle godine, u sali “Đani i Umberto Anjeli”. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Sari već u dobroj meri odlučio sastav svojih saradnika u Kontinasi i da će među njima biti i Andrea Barzalji koji je pre par nedelja završio svoju igrački karijeru.

Na unutrašnjim stranama se prenose informacije o signalima iz Pogbinog okruženja koje ohrabruju rukvodioce Juvea da bi mogli da zaključe uspešno veliki i vatrometni povratak Pogbe u Juventus. Tutosport tvrdi da čak ni astronomska plata koju je ponudio Mančester Junajted nije promenila odluku Francuza da napusti klub. Po pisanju torinskog dnevnika Juve ima dva igrača, Dibalu i Dijega Kostu koji se veoma sviđaju Mančester Junajtedu i oni bi mogli da budu dobitne karte za zatvaranje posla.

Istovremeno se piše da je Rabio sve bliže Juveu a da Fabio Paratiči ne odustaje od Sergeja Milinkovića Savića i Nikoloa Zaniola, kao ni od De Lihta koji je i dalje na odmoru u Majamiju.

Toro u Evropi, tu smo!”, zadovoljno konstatuje list da bi Torino mogao da profitira od isključenja Milana iz Lige Evrope. U tekstu se kaže da su poslovne knjige Torina u savršenom redu i i da bi izlazak u Evropu mogao stimulativno da deluje i na prelazni rok Granata. Torino je bacio oko na defanzivca Spala i mlade reprezentacije Italije Kevina Bonifacija. Tim iz Ferare traži 10.000.000 evra za igrača.

Na unutrašnjim stranama Tuotosport posvećuje gotovo celu stranu Saši Lukiću.
“Prvo pojačanje Tora je “bodonoša” Lukić”, naslov je teksta u kome se za srpskog fudbalera kaže da je imao neverovatan napredak i da je doneo pregršt bodova Torinu u prošloj sezoni.

Sa Lukićem starterom, osim što je odbrana Torina bila blindirana, Macari je sa svojim momcima ostvario 7 pobeda i 4 remija: prosek bodova za skudeto, a briljirao je protiv velikih klubova”, zapaža list. Tutosport još dodaje da je Torino sa Lukićem na terenu od prvog minuta primio samo pet golova. “Na prvoj utakmici na kojoj nije bio starter, Sirigu je morao da kapitulira posle oborenog rekorda broja minuta bez primljenog gola”, podseća torinski dnevnik. Za srpskog reprezentativca se još kaže da je jedini u timu Granata koji daje savršenu ravnotežu igri Torina. Na kraju se konstatuje da je Lukić krunisao svojih pet fantastičnih meseci golovima prvencima u dresu Torina, uključujući i gol u derbiju sa Juventusom.

Sensi, kontranapad Intera”, predstavlja Tutosport svojim čitaocima scenario po kome su Nerazuri odgovorili Milanu na mešanje u transfer Barele iz Kaljarija u Inter. Rosoneri već duže vreme imaju u šaci Sensija i načelni dogoovr sa Sasuolom. U poslednja 24 sata generalni direktor Intera Bepe Marota je prodorno utrčao u još uvek otvoreni prostor kako bi “oteo” veznog igrača Sasuola gradskom rivalu.

Pavoleti: Atalanta u napadu”, tvrdi list da se tim iz Bergama nije zadovoljio dovođenjem Murijela i da želi da dovede još jednog napadača koga Gasperini odlično poznaje – Leonarda Pavoletija. Italijanski napadač je svoje najbolje partije pružio u Đenovi kada je na klupi Grifona sedeo upravo Gasp.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara