""
""

Buongiorno Italia: Inter je kralj fudbalske pijace! Milan je ponovo na pobedničkoj mapi

Vreme čitanja: 5min | uto. 10.01.17. | 12:13

Italijanska štampa piše i o sukobu Mihajlovića i Ljajića

                        (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Preporod milanskih klubova,  muke rimskih timova da zadrže  najbolje igrače i otvoreno likovanje u Juventusu zbog potvrde ispravnosti njihovih investicija tokom leta su u prvom planu italijanske sportske štampe. Milan želi da nastavi sezonu u istom ritmu kao dosada, a Inter je postao neka vrsta kralja fudbalske pijace, osim dolaska Galjardinija, Nerazuri, barem po pisanju štampe su iza glasina da bi Manolas i Bilja mogli da napuste Večni grad. Piše se i Mihajloviću i Ljajiću, pojedinačno ali i o njihovom odnosu koji prolazi kroz vrlo delikatnu fazu.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

 “Ovo je potpuno drugačija muzika” s velikim zadovoljstvom Gazeta analizira na naslovnoj strani razloge prvih naznaka povratka Milana, kao grada, u vrh italijanskog i evropskog fubdala. “Lapadula i Perišić su novi miljenici navijača na San Siru. Rosoneri žele da nastave prvenstvo u dosadašnjem ritmu a Nerazuri očekuju dodatni zamah od Galjardinija i Medela. Milano može ponovo da sanja”, stoji u podnaslovu pored fotomontaže Lapadule i Perišića za klavirom.

 List intervjuiše i Ariga Sakija koji predviđa bolju budućnost za Milan i Inter:”Pioli odlično radi, ali Montela ima jasniju ideju o svom timu”. Saki je objasnio da je Pioli odradio veliki posao posle De Burovog otkaza, a da je Montela napravio remek-delo od aktuelnog Milana ne odustajući od lepog fudbala.

“Juve, kaparisan Kolašinac, Iguain staje na  crtu velikim centarforima”, najavljuje milanski dnevnik da ako Evra napusti Juve, reprezentativac BiH bi mogao odmah da dođe iz Šaleka 04. U analizi brojeva najboljih napadača sveta, Gazeta zaključuje da je Pipitina statistika čak i bolja od Suarezove i Levandovskog.

“Bergamo je još viši, čitav grad poludeo zbog Atalante”, naslov je reportaže o Boginji, kako u Bergamu tepaju Atalanti, koja je započela 2017. onako kako je završila prethodnu godinu uprkos prodaji Galjardinija i odstustvu Kesija zbog reprezentativnih obaveza za Kup Afrike.

U vrhu strane je odvojen prostor za godišnje nagrade FIFA: “Ranijeri trener sveta. Izabran za najboljeg šefa stručnog štaba. Neverovatno, Lester!”, iskoristila je Gazeta čuveni uzvik koji je Ranijeri ponovio i sinoć na dodeli nagrada FIFA. Italijanski dnevnik ističe da je Ranijerijevo čudo zasenilo odlične rezultate Zinedina Zidana sa Real Madridom i podvig Santosa sa Portugalijom na Evropskom prvenstvu.  Gazeta daje i veliki prostor polemici koja je nastala oko nepojavljivanja igrača Barselone koji su bili izabrani u najbolji tim sveta i pozvani na proslavu u Cirih.

Ispod zaglavlja se najavljuje i intervju sa Maradonom koji je ponovo imao samo reči hvale za Mauricija Sarija: ”Dijego veruje: Ovo je Napoli za 'skudeto'”. U podnaslovu se dodaje da će večeras Gabijadini najverovatnije odigrati svoju poslednju utakmicu u dresu Napolija a da ća Pavoleti, po svoj prilici, debitovati u dresu tima iz Napulja.

Na unutrašnjim stranama u tekstu pod naslovom “Misija novog lansiranja, Mihajlović – Ljajić: izazov do poslednjeg daha”, Gazeta izveštava da je Mihajlvoić ponovo “postrojavao” Ljajića i Adem bi mogao da izgubi mesto startera u timu, pošto iza njegovih leđa pocupkuju Boje i Iturbe. List je izvukao na površinu i statistiku koja pokazuje da Ljajić ima veliki pad forme u decembru i januaru, bez obzira čiji dres nosi.

 CORRIERE DELLO SPORT

“Bilja, šta bre hoćeš?” polemičko pitanje – naslov dominira prvom stranom Korijerea sa fotografijom kapitena Lacija dok stavlja autograme. Rimski dnevnik  piše da je Bilja odbio veliki novac, štaviše najveću platu koju je iko ikada imao otkako je Lacio preuzeo Klaudio Lotito ( 3.000.000 evra sa bonusima).Argentinac zaledio navijače na proslavi 117. rođendana kluba: Imam određene godine, i moram dobro da razmislim”, prenosi Korijere Biljine reči koje su izazvale velike polemike. Pretpostavlja se da Biljin menadžer radi na dva fronta, prvi je američki sa Atlanta Junajtedom a drugi je Inter. U prvom scenariju bi prevagnuo novac koji bi Bilja zarađivao u MSL-u a drugi je sportski budući da se u Milanu rađa novi Inter, kadar da se vrati tamo gde je bio pre sedam godina. Korijere stavlja u prvi plan još jedan mogući odlazak iz Formela: ”Kataldi: Sasuolo? Ovde je teško pronaći prostor”. Igrač ponikao u Laciju stavio je do znanja da želi da promeni sredinu kako bi dobio veću minutažu jer je u Laciju potpuno zatvoren od standardnih prvotimaca Parola, Bilje i Milinikovića 

“Roma ponovo pokušava da kupi Ščensnija”, stoji ispod zaglavlja Korijerea. Rimski dnevnik ističe da je poljski golman ušao u red velikih čuvara mreže i da je najzaslužniji što Roma više ne prima golove kao na početku sezone. “Roma želi da ga zadrži, potrebno je 16.000.000 evra za otkup od Arsenala”, precizira Korijere. Na unutrašnjim stranama se demantuju glasine iz Londona da su Romi predočene konkretne ponude od Čelsija i Mančester Junajteda za Kostasa Manolasa, ali se potvrđuje da su se brojni timovi, ne samo engleski već i Inter, interesovali za stamenog Grka.  Da bi Roma pustila Manolasa, početna cena je 40.000.000 evra.

“Kup Italije, Sari spreman da lansira Pavoletija”, najavljuje Korijere da bi pojačanje pristiglo iz Đenove moglo da bude upotrebljeno već protvi Specije, večeras u osmini finala nacionalnog kupa. Istovremeno se kaže da će večerašnji meč biti poslednji Gabijadinijev nastup za Napoli.

 TUTTOSPORT

 “Juve se slatko smeje”, još jedan provokativan naslov Tutosporta koji ironično odgovara na kritike koje su bile upućene Gonzalu Iguainu tokom prvih meseci provedenih u Vinovgu. “Iguain je smrvio sve sumje tokom leta, uključujući i one o svojoj debljini, uz zvuk golova i dobro raspoloženje. Saradnja sa Pjanićem i novi sistem igre za još viši let Juvea”, stoji u podnaslovu.

“Juve, utanačen dogovor sa Kolašincem. Dolazi u Torino odmah?”, piše list da je Stara dama postigla konačani dogovor sa reprezentativcem BiH kojem sledećeg leta ističe ugovor sa Šalkeom 04 i da bi zbog toga, za malu svotu, novca mogao već u sledećih par dana da aterira u Torino.

“Miha, kancelarija na Fili” piše Tutosport da potezi sprskog stručnjaka sve više upućuju da će se veoma dugo zadržati na klupi Torino, neko čak priželjkuje da postane Torinov Aleks Ferguson. U svakom slučaju, Mihajlovićeva želja da ima kancelariju na istorijskom stadionu Torina u blizini centra grada, ne samo da je prihvaćena već je protumačena kao dodatni znak Sinišine privrženosti bojama Granata. Od poteza na fudbalskoj pijaci, navodi se da Torino radi na dovođenju Kastara a da je alterantiva Hiljemark.

U dnu strane Tutosport piše da kruži ideja u Milanu i Volfzburgu za razmenu dvojice igrače između dva kluba:” Kondogbija za Rodrigeza”. U podnaslovu se kaže da je sve sređeno za prelazak Jovetića u Sevilju a da će danas biti ozvaničen dolazak Galjardinija.

Jovetić ide na pozajmicu dok je otkup fiksiran na 14 miliona evra a za Kondogbiju se kaže da je Volfsburg odredio Francuza kao alternativu za Luisa Gustava, naravno ako Brazilac odluči da napusti nemački klub.

Piše: Željko Pantelić

(Foto Action Images)


tagovi

TorinoSiniša MihajlovićSerija AMilanLukas BiljaLacioJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno ItaliaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara