Buongiorno Italia: Juve - Morata, Darmijan i golman, Inter- Barela i Strotman, Roma - Baloteli...

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.05.18. | 11:37

Prelazni rok počinje da dominira italijanskom štampom

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Još se prvenstvo nije završilo a vesti i glasine sa fudbalske pijace su već počele da pune stupce italijanske sportske štampe. Gazeta seli Moratu iz Čelsija u Juve, Korijere već vidi Balotelija u dresu Rome, a Tutosport najavljuje velike promene na klupama, čak bi i Alegri mogao da promeni klub. Od drugih tema veliki prostor dobija Roberto Mančini i njegovo preuzimanje Azura i pitanje na koji odgovor traži pola Rima: da li će De Fraj igrati protiv Intera?

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve je još uvek zaljubljen u Moratu “, najavljuje Gazeta da bi centarfor Čelsija mogao da se vrati ovog leta u Torino. “Pregovori su već u u toku za povratak Španca u Bjankonero. Na listi su i Darmjan i jedan između Marketija i Perina. Alegri je spreman za nove rekorde”, skicira u par reči Juventusove planove za sledeću sezonu Gazeta.

“Inter dao zeleno svetlo za dovođenje Strotmana i Barele”, tvrdi Gazeta da je Suning odlučio da ispuni želje trenera Spaletija, koji je označio dvojicu igrača veznog reda sa kojima ima nameru da kompletira vezni red kako bi mogao da igra sa formacijom 4-3-1-2, odnosno sa Rafinjom iza Ikardija i Lautara Martineza. Gazeta prenosi i decidiran stav sportskog direktora Intera Pjera Auzilija da će Spaleti i Ikardi ostati u Apijano Đentileu bez obzira kako će se završiti meč s Laciom.

Milan, Donaruma je na transfer liti. Početna cena 70.000.000”, najavljuje Gazeta da će Rosoneri pokušti da naprave licitaciju za mladog čuvara mreže kako bi dobili što je veće moguću cenu.

Napoli, Sari se sreće sa De Laurentisom: pojačanja ili razlaz”, piše milanski dnevnik da u pregovorima vlasnika Napolija i toskanskog stručnjaka nije problem plata - Sari traži 4.000.000 evra i De Laurentis je spreman da mu je da - već kako će izgledati tim. Sari traži vhunska pojačanja dok gazda Napolija nije spreman da potroši veliki novac za top igrače.

Ispod zaglavlja se ostavlja prostor za novog selektora Azura: ”Sa Mančinijem se rađa nova Italija”. List citira i Robertovu izjavu po potpisanom ugovoru koji će mu garantovati 2.000.000 evra godišnje: ”Veoma sam srećan što ću ponovo nositi Azuro”. Mančini se da bi seo na klupu Italije odrekao 13.000.000 evra. Prema informacijama Gazete, Mančini će podmladiti tim, ali će ostaviti par senatora, poput Bonućija, Kjelinija i De Rosija. Piše se i da je prilično siguran povratak Marija Balotelija pod nacionalnu zastavu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Da, Mario mi se sviđa”, otvorio je širom vrata Euzebio di Frančesko za dolazak Marija Balotelija u Romu. Trener Đalorosih je otkrio da smatra da Baloteli poseduje veliki kvalitet i da ga je hteo još dok je bio trener Sasuola. Korijere podseća da bi Mario došao bez evra obeštećenja i da bi njegov dolazak učvrstio osovinu s menadžerom Minom Rajolom.

“De Fraj raspolutio Lacio”, svedoči Korijere o glavnoj temi o kojoj bruji ceo Rim već nekoliko dana, da li De Fraj treba da igra protiv Intera ili ne. List piše da je Inzagi i dalje neodlučan i da će verovatno doneti odluku neposredno pred meč s Interom u nedelju. Podsetimo, De Fraj je već potpisao ugovor sa Interom i od 1. juna će biti igrač Nerazura. Istovremeno se izveštava da postoje dobre šanse da se Imobile oporavi od povrede, kao i Parolo i Lukaku dok je za Luisa Alberta sezona završena. Korijere piše i da bi Milinković Savić mogao da igra kao drugi špic iza Imobilea dok bi Felipe Anderson čekao svoju priliku na klupi. Rimski dnevnik piše i da će utakmicu suditi, trenutno najbolji italijanski arbitar, Đanluka Roki, a da će VAR konsultovati Irati.

U vrhu strane i Korijere ostavlja prostor za novog selektora Roberta Mančinija: ”Moj san se ostvario”. U podnaslovu se kaže da je Mančini potpisao ugovor na dve godine sa opcijom za još dve.

TUTTOSPORT

“Lider Kjelini”, stavlja u prvi plan Tutosport jednog od petorice igrača Juventusa koji je osvojio svih sedam uzastopnih skudeta Bjankonera i koji će preuzeti kapitensku traku od Bufona u sledećoj sezoni. “Ceo svet proslavlja izvanredan podvig Bjankonera i pozdravlja reči Kjelinija, koji je branio svoj tim od optužbi posle utakmice na Olimpiku: Juventusov tim je već pronašao dostojnog naslednika Bufona u svlačionici i vođe na terenu”, piše torinski dnevnik da će Kjelini biti lider novog Juventusa.

Ispod zaglavlja list najavljuje veliku trenersku vrtešku čiji su protagonisti vhunski italijanski stručnjaci: Mančini, Alegri, Sari, Ančeloti i Konte.  Za Mančinija se kaže da će lansirati novu Italiju u formaciji 4-2-3- 1 i da će napad predvoditi Baloteli. Za Alegrija se tvrdi da će njegova avantura biti nastavljena u Vinovu samo ako na sastanku trenera i klupsjke uprave, ambicije i  motivacija budu na najvišem nivou za sledeću sezonu. Po Tutosportu Sari sigurno napušta Napoli i samo je pitanje da li će otići u London ili Rusiju. Ančeloti se nalazi na raskrsnici na kojoj jedan put vodi u Arsenal a drugi u Napoli. Na kraju se tvrdi da je Konte zarobljenik nove politike Čelsija koju je nametnuo Abramovič, odnosno limitiranja troškova.

Torinski dnevnik već zagreva motore za prelazni rok objavljujući seriju glasina sa fudbalske pijace. “Laksal je strela za Belotija i Ljajića”, najavljuje se dolazak igrača iz Đenove u redove Torina. Iz Milana stižu priče da se Milan pomirio sa sudbinom da proda Donarumu ovog leta: ”Ćao Donaruma, ali neće biti lako dobiti cenu koju Milan želi”, upozorava Tutosport. Prema informacijama na raspolaganju torinskog lista Inter je veoma zainteresovan za dvojicu igača Atalante: ”Auzilijev blic za Iličića i Baroua”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara