""
""

Buongiorno Italia: Juve, najlepši u Evropi! Umetnost odbrane i Alegri perfekcionista

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.04.17. | 11:09

Italijanska štampa i dalje obasipa pohvalama klub iz Torina posle plasmana u polufinale Lige šampiona

Italijanska sportska štampa nastavlja da obasipa hvalospevima Juventus, a posebno trenera Maksa Alegrija koji od svih dobija pohvale osim od Ariga Sakija koji ga i dalje kritikuje za “ziheraški fudbal”. Međutim, taj “ziheraški pristup”  Fabio Kapelo definiše kao dokaz veličine Alegrija koji je svojim radom od Juvea napravio tim sa velikim “T” i doveo ga do perfekcije po pitanju pragmatičnosti.

 Korijere piše da je Roma izabrala Emerija za novog trenera i da sada sve zavisi od PSŽ-a da li će raskinuti ugovor sa Baskijcem, Gazeta navodi da u Trigorijij sve ozbiljnije razmišljaju i o Blanu, takođe bivšem treneru PSŽ-a. Tutosport pak podržava Sinišu Mihajlovića u zahtevima da mu predsednik Torina Urbano Kairo dovede adekvatna pojačanja za povratak Toroa u Evropu,

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

 “Recept za Alegrijevu trostruku krnu: Makster šef” poigrala se Gazeta sa nadimkom Masimilijana Alegrija i vrlo popularnim rijaliti šouom u Italiji o kuvarima šegrtima “Masteršef”.  “Upravljač, transformator, perfekcionist: to su sastojci trenera koji je stigao na krov Evrope a Marota ga je potvrdio na klupi Juvea i za sledeće sezone”, veze pohvale Gazeta na račun Alegrija i prenosi vest da je generalni direktor obznanio da će Alegri predvoditi Staru damu i u sledećoj sezoni.

U autorskom tekstu Bepea Bergomija pod naslovom “Najbolja odbrana decenije”se hvali sada već legendarna formacijska linija BBC( Barzagli, Bonucci i Chiellini) plus Bufon, koja je u ovoj sezoni primila samo dva gola u Ligi šampiona i izašla kao apsolutni pobednik u sudaru sa trojkom Mesi- Nejma- Suarez.

Na račun Alegrija stižu pohvale i od Fabija Kapela:”Blagoslov don Fabija: Juve je veliki jer je pragmatičan u igri a to je  zasluga Alegrija”.  Kapelo je rekao da je Juve tim sa velikim “T”  jer zna da se prilagodi svakoj situaciji, svakom protivniku:”Odmah se vidi ravnoteža i postojanost tima koji su rezultat rada i studiranja do najsitnijih detalja Alegrija”.

Gazeta posvećuje deo naslovne i planovima novog Milana:”Napadački potezi, Suso sređen, zatim dolazi top igrač. San je Obemejang”. U teksu na unutrašnjim stranama se kaže da je dogovor blizu za produžetak ugovora sa Špancem a da će Rosoneri ako ne uspeju da dovedu centarfora Borusije Dortmund pokušati da dovedu jednog od dvojice golgetera Reala, Moratu ili Benzemu.

 CORRIERE DELLO SPORT

 “Roma Emeri!”, dominira naslov sa fotografijom baskijskog stručnjaka prvom stranom Korijerea. Prema informacijama rimskog dnenvika novi sportski direktor Đalorosih Monči je već sve dogovorio sa trenerom PSŽ-a. “Postignut je sporazum da se potpiše ugovor na tri godine, kao i finansijski detalji pod uslovom da Emeri napusti PSŽ. Za ovaj transfer je presudan specijalni odnos između novog sportskog direktora Rome koji će doći u Večni grad sledeće nedelje i bivšeg trenera Sevilje”, piše Korijere. List navodi da u slučaju da PSŽ ne pusti Emerija, alternative su Euzebio Di Frančesko i u poslednjim satima je sve ozbiljniji kandidat Loran Blan.

Kakva želja za Lacijom: lov na karte za finale Kupa Italije”, svedoči Korijere o interesovanju koje nije bilo odavno tako veliko za jednu utakmicu Nebeskoplavih kao za meč sa Juventusom u završnoj utakmici najmasovnijeg klupskog takmičenja u Italiji.

 U dnu strane Korijere obajvljuje priče o dvojici trenera: Klaudiju Ranijeriju i Filipu Inzagiju. “ Spreman sam da se vratim na klupu, ali želim klub koji ima ozbiljan projekat”, izjvaio je bivši trener Lestera koji je Lisicama doneo istorijsku titulu prvaka Engleske. Ranijeri je precizirao da bi iz poštovanja prema Romi, i činjenici da je on Rimljanin i navijač Rome od dečačkih dana, rekao ne samo Laciju.

“Inzagi. Pobeđivati u Veneciji je najlepše”, rekao je trener tima iz Lagune koji je prošle nedelje obezdedio povratak u Seriju B. U tekstu se kaže da klub ima velike ambicije i da je za dve godine prešao put od četvrte do druge lige i da je san da se sledeće godine vrate u Seriju A. Vlasnik kluba Džo Takopina je obećao i izgradnju stadiona koji će biti remek- delo, dostojan grada muzeja na otvorenom koji godišnje poseti preko 15 miliona ljudi.

 TUTTOSPORT

“Najlepši u Evropi”, naslov je iznad selfi fotografije fudbalera Juventusa na večeri posle meča sa Barselonom. U podnaslovu se kaže da niko ne želi da dobije Juventus na žrebu a da se Bjankoneri nikoga ne plaše. “Organizacija, kohezija, snaga i kvalitet: Alegrijev tim je pravi dragulj”, konstatuje torinski dnevnik, Istovremeno se prenose i izjave trenera, fudbalera i čelnika Barse koji su se listom složili da je Juve najveći favorit da osvoji Ligu šampiona:”Imaju sve elemente da postanu šampioni”.

“Mihajlović zaslužuje veliki Toro”, naslov je analize Tutosporta o stanju u Torinu na završetku sezone i u periodu kada se već prave planovi za budućnost. List stoji u potpunosti na strani srpskog stručnjaka i podržava ga u njegovim zahtevima da mu predsednik kluba Urbano Kairo stavi na raspolaganje tim s kojim bi mogao u sledećoj godini da vrati Torino u Evropu. Torinski dnevnik piše da Mihjlović želi da ostane na klupi Granata ali pod uslovom da mu dovedu adekvatna pojačanja.

U dnu strane Tutosport piše i da će danas predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekjo postati i prinudni upravnik Zajednice prvoligaša pošto se timovi Serije A nisu dogovorili oko imena predsednika Zajednice,niti oko raspodele novca od televizijskih prava. Kao i obično formirale su se dve grupe: na jednoj strani su veliki i bogati klubovi, na drugoj mali, srednji i uslovno rečeno siromašni članovi Serije A, predvođeni Klaudijom Lotitom.

PIŠE: Željko Pantelić

 


tagovi

Đanluiđi BufonEvropaItalijaJuventusMasimilijano AlegriPaulo DibalaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara