""
""

Buongiorno Italia: Promena raspoloženja - Milanu sviće, Interu se smrklo! A ko je golgeterski gorštak Serije A?

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.18. | 11:47

Kairo, nije bilo do Siniše Mihajlovića...

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Izabrane vesti

Osim našeg reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića koji blista u dresu Lacija, italijanska sportska štampa bavi se jučerašnjim mečevima Serije A, kao i vestima sa transfer pijace.

Piše se o polemici između Napolija i Juventusa koja postaje sve oštrija kako postaje očigledno da će ta dva tima odlučivati o tituli prvaka. Konstatuje se i da su u Milanu, Rosoneri i Nerazuri zamenili uloge. Inter ne zna za pobedu već gotovo dva meseca, a Milan je u 2018. godini vezao dve uzastopne pobede.

GAZZETTA DELLO SPORT

Dobar vetar u leđa Milanu”,  naslov je dobrih želja na račun Rosonera koji su konačno, posle dugo vremena, vezali dve pobede u prvenstvu i ponovo se nalaze u zoni Lige Evrope.

“Super Kesi na meastralu, Evropa na vidiku”, aludira se u podnaslovu na činjenicu da je duvao jak vetar u Kaljariju. Dodaje se i da je Barela doveo u vođstvo tim sa Sardinije zahvaljujući kiksu Donarume, ali da je Kesi omogućio Milanu da pobedi po prvi put u ovoj godini preokrenuvši rezultat. Gatuzo je posle utakmice bio oduševljen Kesijem:
“Jači je fudbaler nego što sam ja bio”.

“Napoli uživa, Inter se jede” jedan je naslov za opis različitih raspoloženja Azura i Nerazura.

Mertens za Skudeto, Napoli četiri boda ispred Juvea. Atalanta nije više tabu i Sari napada Juve”, aludira se na cinični komentar Sarija da je kalendar na strani Juvea i da je Zajednica prvoligaša trebalo da ima takta i odredi da Juve i Napoli igraju uvek u isto vreme kada je to moguće.

“Alegri se uzda u Mandžukića za odgovor Napoliju”, piše Gazeta da se Hrvat posle dužeg vremena vraća na teren ulozi startera.

“Santon flop, Alisno šou. Vesino uhvatio Romu, ali Spaleti više ne zna za pobedu”, podseća i Gazeta da Inter gotovo dva meseca ne uspeva da ubeleži tri boda.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma je rebus, Džeko ide u Čelsi?” stoji ispod zaglavlja Korijerea.

Đalorosi se vraćaju sa jednim bodom i nedoumicama. El Šaravi zaveo Romu, Vesino spasao Inter. Danas Konte čeka Emersona Palmijerija i Džeka”, tvrdi list.

Na unutrašnjim stranama se kaže da će Roma za novac od prodaje Brazilca i reprezentativca Bosne i Hercegovine pokušati da uloži u kupovinu Staridža i Deulofeua.

Napoli odmakao, večeras je red na Juve”, objedinjuje u jednom naslovu priču vezanu za trku za šampionsku titulu. Polemike oko gola Mertensa iz ofsajda i meč Bjankonera protiv Đenove u kojem su Algrijevi momci u obavezi da osvoje tri boda da bi zadržali priključak sa Napolijem dobijaju značajan prostor.

“Dupli Kesi, Gatuzo poleteo”, naslov je posvećen Milanu koji je protiv Kaljarija zabeležio drugu uzastopnu pobedu.

TUTTOSPORT

Juve, ne ostaje ti ništa drugo do pobede” polemički je naslov Tutosporta posle pobede Napolija zahvaljujući golu Mertensa iz milimetarskog ofsajda kojeg sudije nisu videle čak ni uz pomoć VAR-a. 

Atalanta besna zbog odlučujućeg gola Mertensa. Sari se ponovo žali na kalendar. Bjankoneri protiv Đenove večerasa moraju da odgovore lideru na tabeli”, stoji u podnaslovu.

“Šampionat se odlučuje u aprilu”, citira Tutosport izjavu Alegrija pred meč sa Đenovom i posle pobede Napolija u Bergamu.

Vesino pomogao Spaletiju” naslov je ispod zaglavlja dok se u podnaslovu precizira da je Inter izbegao poraz pet minuta pre kraja meča.

“Ipak, ostaje činjenica da Inter ne zna za pobedu već na šest utakmica u prvenstvu”, podseća list da je poslednji trijumf ostvaren 3. decembra prošle godine, a dodaje da će danas Rafinja obaviti medicinski pregled i zatim potpisati ugovor sa Nerazurima.

Kairo, kapiraš li? Torino mora da se pojača”, bio je dovoljan remi sa Sasuolom da Tutosport vrati poznatu priču koja demantuje vlasnika Torina koji je krivicu svalio na Sinišu Mihajlovića, tvrdeći da je Torino ove godine pojačan u odnosu na prethodnu, a beleži lošije rezultate. U Ređo Emiliji se videlo da ni nasledniksrpskog stručnjaka, Valter Macari nema čarobni štapić.

“Fabio Kvaljarela Gorštak, het-trik za rekord”, ističe se učinak vremešnog  napadača Sampdorije koji je sa tri gola protiv Fjorentine stigao na kotu 15.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićTorinoSerija ARomaNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara