Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Ringišpil trenera od Londona preko Pariza do Torina i Madrida

Vreme čitanja: 5min | čet. 22.03.18. | 11:51

Bufon spreman za penziju, Pjaca za povratak u Torino, Donaruma više nije „in“

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Treneri su u centru pažnje italijanske sportske štampe, bilo da se radi o bivšim, poput Ariga Sakija ili aktuelnim, zaključno sa našim Sinišom Mihajlovićem koji se očekuje na stadionu svog nekadašnjeg kluba, Torina, gde Srbija igra prijateljsku utakmicu sa Marokom. Korijere piše da je Roberto Mančini prvi favorit za klupu Azura, a da se velike promene na klupama najvećih klubova očekuju ovog leta i da se one neće zaustaviti na već “prežaljenim” Antonijem Konteom i Unajom Emerijem koji će sigurno napustiti Čelsi odnosno PSŽ.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Arigo Saki u Gazeti

Gazeta je juče ugostila Ariga Sakija i danas prenosi najznačajnije delove foruma o aktuelnoj situaciji u italijanskom fudbalu koji su novinari imali sa bivšim selektorom Azura. “Saki, lopta na centar: Potreban nam je stil, nije dovoljno pobeđivati i osvajati trofeje. Potrebne su nam nove akademije, treneri, fudbalski centri pod kontrolom FS Italije. Takođe smatram da je pogrešno praviti kasting da bi se odredio novi selektor Azura”, rekao je, između ostalog, tvorac spektakularnog Milana iz osamdesesetih godina.

Milan pod istragom. Tužilaštvo otvorilo predmeo o prodaji kluba”, nastavlja Gazeta priču koju je juče pokrenuo Korijere dela sera. List piše da je javno tužilaštvo u Milanu pokrenulo istragu primenjujući zlatno pravilo “follow the money” kako bi razjasnilo detalje prelaska vlasništva nad Milanom sa Silvija Berluskonija na Jongong Lija. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je sve izraženija uloga spekulativnog fonda Eliot koji je pozajmio novac kineskom tajkunu Liju čija je glavna firma bankrotirala. Gazeta piše i da su se, u novim okolnostima, interesi Milana i menadžera Mina Rajole poklopili oko prodaje tinejdžera Rosonera. “Problem je što je Donarumina cena pala, a konkurencija se pojačala jer je Alison sada najtraženiji čuvar mreže”, ističe list.

Misterija Bufon. Približava se dan rastanka, Italija spremna da lansira novu karijeru”, najavljuje Gazeta da je za kapitena Juvea i Azura već spremna fotelja u FS Italije. Međutim, objašnjava list na unutrašnjim stranama, ako bi Juve osvojio Ligu šampiona 40-godišnji čuvar mreže bi mogao da ostane još jednu sezonu kako bi učestvovao i u jedinom takmičenju na kojem nije do sada – Mundijalu za klubove.

Martinez u Interu nadvisio Ikardija: Raskidna klauzula 111.000.000 evra”, citriraju se reči predsednika argentinskog kluba Rasinga da je Lautaro Martinez prodat Nerazurima za 25.000.000 evra i da će u njegov ugovor sa italijanskim klubom biti uvrštena raskidna klauzula za milion evra veće od one koja stoji u Ikardijevom ugovoru.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo Sport

Điđi protiv svih”, naslov je vodeće priče u današnjem izdanju Korijerea u kojem se traži odgovor na pitanje ko će biti novi selektor Azura. Po informacijama rimskog dnevnika najviše šansi da postene šef stručnog štaba Italije ima Roberto Mančini. Njegovo imenovanje se daje 30 odsto šansi. Slede Antonio Konte i Karlo Ančeloti čije su mogućnosti kvantifikovane sa 20 odsto. Iza njih su Klaudio Ranijeri i Điđi di Bjađo sa 10 odsto mogućnosti. Korijere ostavlja na kraju šansu od 10 odsto da na klupu dođe neko čije ime nije cirkulisalo ovih dana za klupu Azura.

I druga priča Korijerea se tiče trenera, ovoga puta klupskih. Rimski list tvrdi da sve zavisi od Maksa Alergrija i Unaja Emerija. “Od Londona do Pariza se talasaju brojne klupe”, naslov je teksta u kojem se kaže da nisu samo Antonio Konte i Unaj Emeri na izlaznim vratima Čelsija odnosno PSŽ-a. Rizikuju svoje mesto i Zinedin Zidan u Realu i Žoze Murinjo u Mančester Junajtedu, kao i Arsen Venger u Arsenalu. S druge strane Maks Alegri se sviđa brojnim velikim klubovima, Ančeloti je na meti Arsenala, Luis Enrike Čelsija i PSŽ-a, Poketinove kvote u Real Madridu su prilično velike. U tom kontekstu, klučna figura je Alegri pošto bi njegova odluka mogla da zavrti i klupe u Seriji A.

Ne dirajte Romu”, poruka je Alesandra Florencija predsedniku Paloti da ne menja aktuelni sastav tima ako želi da osvoji trofeje. “Ako kostur tima ostaje netaknut mnogo je lakše konstruisati tim za trofeje”, rekao je zamenik kapitena Rome. Korijere svedoči i o velikom negodovanju navijača Rome zbog izuzetno visokih cena za meč sa Barselonom na Kamp Nou. Romini navijači imaju na raspolaganju 4.500 ulaznica po ceni od 89 evra, i pored toga što se radi o najlošijim mestima na stadionu.

U dnu strane se iznosi pretpostavka da bi krilni napadač brazilskog Gremija, Everton, mogao da pojača redove Lacija sledećeg leta: “Lacio  zagrizao za Evertona, transfer je sve izvesniji”. Svoju pretpostavku Korijere potkrepljuje izjavom menadžera Evertona koji je uz opasku da njegovog klijenta prate i različiti klubovi u Premijer ligi ostavio širom otvorena vrata za transfer u Formelo.

TUTTOSPORT

Pjaca ide nazas u Torino

Pjaca Grande”, pozajmio je Tutosport naslov čuvene pesme Luča Dale za priču o Marku Pjaci koji će se sledećeg leta vratiti u Juve sa pozajmice u Šalkeu 04. U podnaslovu se kaže da je golovima i driblinzima Pjaca pokazao da se vraća u formu posle teške povrede i da će biti veliko pojačanje za Juve u sledećoj sezoni.

Tutosport prenosi i šok izjavu Gonzala Iguaina da je razmišljao ozbiljno da napusti fudbal,ali da sada želi da ostane što duže na terenu.

A da se Glik vrati u Torino?”, insiunuira se ispod zaglavlja da bi bivši kapiten Toroa mogao da se vrati u glavni grad Pjemontea. “Navijači gaje i dalje veoma veliku privrženost prema Gliku dok klub traži kompromisno rešenje sa Monakom da ga vrati u Torino”, izveštava list.

Ljajić igra za Macarija i zbog Adema će na stadionu Gande Torino ponovo biti Mihajlović”, naslov je teksta na unutrašnjim stranama s kojim se najavljuje meč Maroko - Srbija koji će se igrati u Torinu. Dolazak Mihajlovića na utakmicu Srbije ne bi bio uopšte stran da se meč ne igra na stadionu kluba koji mu je, pre par meseci, uručio otkaz. U tekstu se još navodi veoma komplikovani odnos Mihajlovića i Ljajića koji je sagrađen na velikoj empatiji, ali i nerazumevanjima koja su često proizvodili varnice između njih dvojice. “Adem želi da zabavi svoje navijače i svog bivšeg trenera, ali i da se nametne Macariju za kraj sezone”, piše Tutosport.

Milan nema mira. Otvorena istraga o prodaji kluba Liju”, i Tutosport posvećuje prostor potezu javnog tužilaštva u Milanu da se pozabavi pozadinom Berluksonijeve prodaje Milana kineskom tajkunu Jongong Liju.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara