""
""

Buongiorno Italia: Romino bogatstvo od 200.000.000 evra

Vreme čitanja: 5min | sre. 11.01.17. | 11:42

Vučica spremna da razgovara sa svim zainteresovanim stranama koje ponude više od 45 miliona evra za njene top igrače Najngolana, Manolasa, Rudigera i Strotmana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Prelazni rok i Kup Italije su u prvom planu italijanske sportske štampe. Inter je i dalje apsolutni protagonista, ne samo zbog dovođenja Galjardinija već i zbog vrlo ozbiljnog rada na dovođenju velikih imena u sledećem prelaznom roku. Gazeta i Tutosport pišu da se sa nestrpljenjem očekuje povratak Marija Pjace na teren kao i da Milan ne odustaje od Deulofeua. Korijere najavljuje dolazak El Gazija u Lacio i Fegulija u Romu ali i da je Vučica spremna da razgovara sa svim zainteresovanim stranama koje ponude više od 45 miliona evra za njene top igrače Najngolana, Manolasa, Rudigera i Strotmana. Velika debata se vodi i oko izbora idealnog sastava Azura svih vremena od strane Đampjera Venture.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve, Pjaca i poslovi” ili ako hoćete malo slobodniji prevod “Juve još jedan unosan posao”, naslov je Gazete koji može da se čita na dva načina zahvaljujući značenju prezimena reprezntativca Hrvatske Marija Pjace. Milanski dnevnik je stavio u prvi plan izjavu trenera Bjankonera da je Pjaca stvarno januarsko pojačanje budući da zbog povrede nije mogao da igra veliki deo jesenjeg dela šampionata. “Ubrazavaju se operacije za dovođenje Betankura i Kolašinca a Bađo ustoličava Dibalu: On je 10 budućnosti”, stoji u podnaslovu.

Ipak, vest dana je sinoćni silazak iz autobusa Atalante Roberta Galjardinija koji je pošao sa ostatkom tima iz Bergama na kup utakmicu sa Juventusom. Mladi italijanski vezista je izašao na pola puta od Bergama do Torina u Milanu gde će danas proći medicinske preglede i potpisati ugovor sa Interom. “Inter, danas potpisuje Galjardin: u subotu može da bude starter”. U tekstu na unutrašnjim stranama list tvrdi da će Pioli odmah baciti u vatru Galjardinija protiv Kjeva. Takođe se precizira da će Galjardini koštati manje nego što se pisalo prethodnih dana: 22.000.000 evra plus bonusi.

Gabijadini na peronu za polaske, ali i dalje postiže golove: triling Napoli”, piše Gazeta o pobedi Napolija nad Specijom u osmini finala Kupa Italije 3-1 i činjenici da je Manolo Gabijadini, koji će sigurno napustiti Napoli, postigao gol na svakoj od tri poslednje utakmice u dresu tima iz Napulja. U tekstu na unutrašnjim stranama se ističe i da je Pavoleti debitovao za Napoli, zamenivši upravo Gabijadinija, a da su veoma dobar utisak ostavili Đakerini i Rog, dva letošnja pojačanja koja nisu dosada imali puno prilika da igraju. U Sarijevom timu se konačno video i naš Nikola Maksimović koji je rutinski odradio svoj posao i dobio prelaznu šesticu.

Milan i dalje veruje da može da stigne do Deulofeua, Storari će biti rezerva Donarumi”, svedoči Gazeta o nameri Rosonera da ne odustaju od mladog Španca iz Evertona. Interesantno je da će Storari pošto je dugo godina bio rezerva Bufona u Juveu završiti svoju karijeru kao alternativa Donarumi kojeg svi vide kao prirodnog naslednika legendarnog kapitena Stare dame i Azura.

U dnu strane Gazeta objavljuje i idealni tim svih vremana aktuelnog selektora Italije Đampjera Venture, koji je, po običaju kada su takvi sastavi u pitanju, izazvao lavinu polemika. Venturina idealna nacionalna selkcija izgleda ovako: Zof na golu, Burgnić, Nesta, Barezi i Faketi u odbrani; Kauzio, Rivera i Beneti na sredini terena, Bađo ofanzivni plejmejker; Macola i Riva napadački tandem.

CORRIERE DELLO SPORT

Feguli, otvoren put za Romu”, izveštava rimski dnevnik da je rimski klub postigao dogovor sa Alžircem i da se sada pregovara sa Vest Hemom koji je, u načelu, voljan da pusti igrača čim pronađe adekvatnu zamenu na fudbalskoj pijaci. Ipak, navijače Rome bi trebalo da zabrine tekst koji Korijere objavljuje na trećoj strani. Istini za volju, u njemu se kaže da Roma nema nameru u januaru da proda nekog od vrhunskih igrača i pored toga što su engleski klubovi veoma zainteresovani za Najngolana, Manolasa, Rudigera i Strotmana. Međutim, precizira se istovremeno da će Roma uzeti u razmatranje svaku ponudu koja bude iznosila više od 45.000.000 za nekog od tih igrača. U Rimu veruju da, kada pomenutoj četvorci dodamo Paredesa, Roma ima kapital koji vredi više od 200.000.000 samo za igračke kartone tih pet igrača.

Lacio, evo El Gazija”, najavljuje list ispod zaglavlja da je Holanđanin sve bliži Laciju. Postignug je dogoovr i sa igračem i sa Ajaksom: pozajmica uz otkup fiksiran na 9.000.000. Ipak, nije sigurno da će El Gazi doći u januaru jer predsednik Klaudio Lotito želi prvo da proda jednog napdača pre nego što kupi El Gazija. Prvi na listi za prodaju je naš Filip Đorđević ali za sada nema kluba na vidiku koji bi mogao da ga angažuje.

Napoli, autorski triling za lansirnu rampu četvrt finala”, naslov je posvećen pobedi Napolija nad Specijom u Kupu Italije. Korijere prenosi i izjavu trenera Juventusa Maksa Alegrija pred meč Kupa Italije sa Atalantom: ”Moj Juventus želi da osvoji sve”.

TUTTOSPORT

Rinkon-Pjaca, pokažite šta znate”, eksplicitno poziva torinski dnevnik januarsko i letošnje pojačanje Juventusa da se istaknu večeras protiv Atalante u Kupu Italije. U podnaslovu se kaže da će Alegri dati priliku Venecuealncu od prvog minuta a da će Pjaca, posle duge pauze zbog povrede, dobiti priliku u drugom poluvremenu.

Toro, izronio Elez za odbranu”, stoji ispod zaglavlja da bi bivši igrač Lacija, trenutno u Rijeci, mogao da pojača defanzivni red Torina. U nadnaslovu se kaže da su i dalje u igri Kastro i Hiljemark za sredinu terena Granata.

Nijang na nišanu Vest Hema”, piše Tutuosport da je Slaven Bilić individualizovao u napadaču Milana zamenu za Zazu, U podnaslovu se podvlači da je Milan sve utanačio sa Deulofeuom i da sada sve zavisi od menadžera Evertona Kumana da li će pustiti ili ne igrača na pozajmicu.

U dnu strane Tutosport donosi priču da se Inter ozbiljno uključio u trku za Manolasa sa divovima iz Premijer lige Mančester Junajteda i Čelsija: ”Inter izaziva Kontea i Murinja za Manolasa”. List piše da se Inter neće tako lako predati u trci za defanzivca Rome i da je sportski direktor Pjero Auzilio već kontaktirao i Romu i igrača za njegov transfer u Apijano Đentile sledećeg leta.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaMilanJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara