""
""

Buongiorno Italia: Sergej fantastičan, razgoropadio se

Vreme čitanja: 5min | pon. 29.01.18. | 11:43

Zbog krhkosti mladog Šika, Džeko bi mogao da ostane u Romi dok je Emerson Palmijeri praktično već igrač Čelsija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Greške sudija u Seriji A uprkos upotrebi VAR-a su u prvom planu italijanskih medija. O pobedama Milana i Napolija se piše i u tom svetlu, odnosno da su Rosoneri i Azuri profitirali na pogrešnim procenama sudija. Pod reflektorima su i Roma i Inter koji su nastavili sa očajnim rezultatima. Predsednik Torina Urbano Kairo kao i trener Valter Macari su bili decidirani da Adem Ljajić ostaje u Torinu i da će imati šansu da pokaže šta zna na terenu i obezbedi kartu za SP u Rusiji.

Izabrane vesti

GAZZETTA DELLO SPORT

“Milan podigao glavu i lakat”, aludira Gazeta u vodećem naslovu na prvoj strani da je Kutroneov vodeći gol za Rosonere bio neregularan. “Milan pobedio Lacio 2:1 odigravši najbolju utakmicu u sezoni, ali je Kutrone zatresao mrežu rukom. Inzagi pobesneo: Neverovatno je da nisu videli lakat na snimku”, citira se izjava šefa stručnog štaba Nebeskoplavih.  Od prvih pet timova na tabeli samo je Lacio imao više sudijskih grešaka na štetu nego u korist. Primera radi Napoli i Juve su imali četiri sudijske greške na svoju dobit a samo jednu odnosno dve na štetu, dok je Laci samo jednom favorizovan sudijskom pogrešnom procenom a čak četiri puta penalizovan u ovom šampionatu.

Naš Sergej Milinković Savić je uz Felipea Andersona bio najbolji igrač Lacija na Meaci  i Gazeta mu je dala 6,5. “Sergej je u prvom poluvremenu bio blokiran dok se u drugom delu meča, kada ga je Inzagi locirao bliže golu, razgoropadio. Samo mu je gol nedostajao za još jednu fantastičnu predstavu”, motivisala je Gazeta svoju ocenu.

Božija ruka i svetlo je ponovo upaljeno na San Siru”, podseća u redakcijskom komentaru Gazeta na čuveni gol Maradone protiv Engleska na SP u Meksiku1986. godine.

VAR i sudije: crna nedelja. Napoli na čelu tabele sa Mertensom”, povlači milanski dnevnik da je Napoli drugu utakmicu zaredom stigao do pobede zahvaljujući greškama arbitara. Posle pobedničkog gola Mertensa iz ofasajda protiv Atalante u Bergamu, Napoli je “čašćen” i eufemistički rečeno vrlo darežljivim penalom Mazine nad Kaljehonom a Macoleni nije okvalifikovao igranje rukom Kulibalija u kaznenom prostoru kao penal.  Osim “pomoći” Napoliju i Milanu, sudije su se ogrešile o Krotone Valtera Zenge kojem je poništen regularan gol. Ne shvata se zašto je, inače problematični sudija, Taljavento anulirao regularan pogodak Kalabreza.

Inter u tunelu, ali se približio trećem mestu, povećao prednost nad Romom i otišao u Pariz da dovede Pastore”, naslov je posvećen Nerazurima koji konsatuje konfuziju koja vlada u redovima milanskog kluba. Još jedan remi 1-1 protiv Spala je manje gorak, piše Gazeta, samo zahvaljujući porazima rimskih klubova. Na unutrašnjim stranama Gazeta potvrđuje da je Havijer Pastore sve bliži Interu a da dolazak Staridža zavisi od transfera Edera na Ostrvo dok Spaleti traži od rukovodilaca Intera da mu dovedu jedng kvalitetnog igrača na sredini terena.

Na 20-oj strani pod naslovom “Galo trči, Ljajić sedi” list zapaža dve različite situacije u kojoj se nalaze dva igrača na koje je Mihajlović najviše računao pre nego što je dobio otkaz. Gazeta tvrdi da naš reprezantativac ne želi ni po koju cenu da propusti mogućnost da igra na Mundijalu u Rusiji u dresu Srbije i da je zato srpeman da napusti Torino kako bi otišao u klub gde bi mogao da ima dovoljnu minutažu da obezbedi mesto u avionu koji će Orlove odvesti u Rusiju ovog leta. Gazeta citira i reči novog trenera Macarija koji drži Ljajića na klupi da Adem nije tražio da bude pozajmljen ili prodat u ovom prelaznom roku.

CORRIERE DELLO SPORT

Zaustavili Lacio”, eksplicitno pokazuje nezadovoljstvo rimski dnevnik zbog još jedne greške arbitara na štetu Nebeskoplavih u ovoj sezoni. “ Gol rukom lansirao Milan. Irati i VAR nisu videli ništa! Inzagi je besan: Stalno se nama događaju ovakve greške. Postaje neobjašnjivo, želeo bih da ako već moram da izgubim budem poražen od protivničkog tima, na terenu, a ne ovako”, prenosi svu ozlojeđenost Inzagija Korijere.

Roma izviždana”, nemilosrdan je naslov ispod zaglavlja posle poraza Đalorosih na Olimpiku od Sampdorije. U nadnaslovu se ističe da je Roma sada i zvanično u krizi te da je Florenci pogrešio penal i da je preuzeo odgovornost za svoj neuspeh. Takođe se citira izjava Di Frančeska da je tim uz njega i da nema fudbalera koji veslaju u suprotnom smeru. Istovremeno se izveštava da se Šik ponovo povredio i da će sigurno preskočiti meč sa Veronom. Upravo zbog krhkosti mladog Čeha, Džeko bi mogao da ostane dok je Emerson Palmijeri praktično već igrač Čelsija.

Napolijevo preticanje”, piše list o pobedi tima iz Napulja zahavljući golovima Mertensa i sudijskim odlukama.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “ Ako arbitri greše i sa usporenim snimcima…” se direktno upire prst u loš kvalitet delilaca pravde u Seriji A koji ni uz pomoć tehnologije nisu u stanju da donesu ispravne odluke.

TUTOSPORT

Alegri preokrenuo Juve”  i “ Toro pobeda i Donsa” su dva naslova koji bratski dele naslovnu stranu Tutosporta posvećenih torinskim klubovima. Konstatujući da se Napoli vratio na čelo tabele, uz polemike zbog sudijskih odluka, list tvrdi da Alegri nije zadovoljan formom svojih igrača i da će već sutra u polufinalu Kupa Italije, protiv Atalante, primeniti nove korekcije.

“Dvostruki dobitak za Granate: laka pobeda 3-0 protiv Beneventa i dogovor sa veznim igračom Bolonje da pređe u Torino. Odlaze Obi ili Akva. Na izlaznim vratima i Bonifaci i Bože.

Na unutrašnjim stranama predsednik Urbano Kairo je kategoričan:” Ljajić ostaje ovde, nije na prodaju”. Tutosport podseća da Ljajić ne igra od 16. decembra i da teškop podnosi klupu ali da je Kairo bio čak uvređen kada su mu rekli da bi Ljajić mogao da bude prodat u sledećih par sati. “Ljajić ostaje, nego šta. Kažete da ne igra? Pa igraće, imaće on šansu da pokaže šta zna u ovoj sezoni”, decidiran je bio Kairo.

Milan, udarac rukom”  ili “Energični Milan” može da se prevede na dva načina naslov Tutosporta jer su se kolege iz Torina poigrale sa dvosmislenim značenjem kovanice “colpo di mano”.

Spaleti, remi i frustracija: Ne borimo se više”, prenosi još jednu žalopojku trenera Intera Tutosport posle četvrtog uzastopnog remija

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaItalijaJuventusLacioMilanNapoliRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara