Čelsi se spasao: Azar za pehar! Sudija Oliver svirao jedan, a morao je još jedan penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 20:27

Mančester junajted sezonu završio bez trofeja

Čelsi je spasao sezonu. Mančester junajted nije. U finalu FA kupa, Plavci su sat vremena držali fudbalsku lekciju Crvenim đavolima i mada su u završnih 30 minuta „visili“ uspeli su da zagrle prestižni pehar i tako se donekle „izvade“ što ne samo da nisu odbranili titulu, nego neće videti ni Ligu šampiona - 1:0.

U junaka ekipe Antonija Konte izrastao je njegov najbolji pojedinac, Eden Azar. Trk belgijskog reprezentativca sredinom prvog dela, mudro čekanje da ga faulira Fil Džouns, izboren, te rutinski realizovan jedanaesterac ispostavio se ključnim za ishod susreta na Vembliju. A Azar se postarao da u jubuilarnoj 300. utakmici za klub tim nizom poteza donese timu sa Stamford bridža osmi FA kup trofej, čekan od 2012.

Izabrane vesti

I pre i posle tog 23. minuta Čelsi je pokazao da mu je više stalo do trofeja. Kontrolisao je igru, imao nekoliko ne baš izrazitih prilika da duplira vođstvo, a mora se priznati i da je zakinut za još jedan jedanaetserac.U 71. minutu Ešli Jang je očigledno igrao rukom, a kontroverzni sudija Majkl Oliver propustio da pokaže na belu tačku.

Junajed je u meč ušao bez nedovoljno spremnog Romelua Lukakua (priliku dobio u finišu), nije imao pokretača u napadu koga bi ostatak tima „hranio“ loptama, ali je i takav sastav Žozea Murinja stvorio nekoliko dobrih šansi da poravna na 1:1. No, nema ko nije pokušao i nema ko nije promašio: Rašford, Marsijal, Sančez, čak i naš Nemanja Matić...

Nije vredelo. Čelsi je bio bolji tim, te će na verovatnom oproštaju od Londona Anotnio Konte moći da se podiči još jednim trofejom.

FOTO: Action images


tagovi

FA kupEden Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara