Čelsi skovao plan da zaradi ili da zezne Klopa: Može Batšuaji za 65.000.000 evra, a može i trampa

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.18. | 12:29

Plavci na dobitku u obe solucije

Tri utakmice - pet golova i jedna asistencija! Miši Batšuaji ima spektakularan početak karijere u Dortmundu. Navijači Borusije uopšte ne žale za Obamejangom s obzirom kako je njegova zamena furiozno startovala.

Batšuaji je došao na pozajmicu iz Čelsija za 1.500.000 evra i eksplodirao u žuto-crnom dresu. Navijači Borusije su ga odmah zavoleli i nadaju se da će još dugo uživati u njegovim igrama i golovima. Ali tu se već pojavljuje prvi problem...

Izabrane vesti

Kada je pozajmio Batšuajia nemačkom klubu, Čelsi je ubacio klauzulu da Borusija nema pravo otkupa ugovora jer u Londonu računaju na povratak Belgijanaca kada Konte napusti klub. Borusija bi ga rado otkupila, ali ništa ne zavisi od njene volje...

Međutim, Čelsi je sada spreman na razgovore i nada se da će Batšuaji nastaviti da rešeta jer cena mu je drastično skočila. Ostrvski mediji otkrivaju da bi Čelsi bio voljan da proda napadača Borusiji na kraju sezone ako Milioneri iskeširaju 65.000.000 evra za otkup ugovora. Što je ipak ogromna cifra za klub Borusijinog ranga i teško je očekivati da će sav novac od orodaje Obamejana preusmeriti na otkup Belgijanca.

Ali Čelsi nudi Nemcima i drugu vestu dogovora. Trampu. Plavci su spremni da puste Batšuajia u zamenu za talentovanog Kristijana Pulišića koji je već dugo vremena velika želja Jirgena Klopa u Liverpulu. Pulišić je jedna od mladih zvezda Bundeslige, najmlađi inostrani strelac u istriji prvenstva i njegov otac ranije nije krio nameru da vodi sina u Premijer ligu.

Borusija se opirala svim pozivima da proda Amerikanca, ali znamo šta se dešava kada neki igrač želi da napusti Dortmund. Obično se to ostvari kada neko bogatiji stavi na sto velike pare... Pulišić odavno ima poziv Jirgena Klopa, a spekuliše se da Nemac nije dovodio zamenu za Kutinja u januaru baš zato što čeka leto da angažuje Pulišića.

Sada bi Čelsi da pokvari planove velikom rivalu, ali i da se osigura za budućnost u slučaju da Eden Azar ne produži ugovor i napusti klub. Čelsiju odgovaraju obe opcije... Neće biti prvi put da Plavci otimaju igračima redsima. Setimo se slučajeva Mohameda Salaha ili Vilijana. Borusija je u procepu da li da potroši ogroman novac ili da ostaje bez najtalentovanijeg igrača.

(FOTO: Action images)


tagovi

Miši BatšuajiKristijan Pulišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara