"zakuvalo se u Superligi"
"zakuvalo se u Superligi"

Ciljna ravnina: Pet duela direktnih rivala za plej-of u poslednja tri superligaška kola

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.17. | 16:37

Mladost, Javor, Spartak, Voždovac i Čukarički jure tri mesta u plej-ofu

zakuvalo se u SuperligiTri kola do kraja, pet timova sa realnim šansama da uhvate poslednji voz ili da postanu tragičari sezone. Između njih osam bodova s tim da je malo verovatno da će Čukarički, trenutno u najgorem položaju, uspeti da sustigne šestoplasiranu Mladost.

Matematički, nisu sigurni ni Radnički iz Niša i Napredak, ali je verovatnoća da oni ispuste šest bodova prednosti nad Voždovcem, prvim timom ispod crte, a da se pritom poklope i ostali rezultati, objektivno vrlo mala. Teoretski, među osam može i Rad, ali samo ako osvoji svih devet bodova u opticaju, a Spartak, Voždovac i Čukarički sezonu završe u košmarnom stilu.

Izabrane vesti

Stoga, trka spada na pet učesnika: Mladost, Javor, Spartak, Voždovac i Čukarički.

I u poslednja tri kola čak pet okršaja direktnih rivala u borbi za mesto u plej-ofu, a samim tim i nastavak trke za izlaskom na evropsku scenu. Po dva u 29. i 30. kolu. Predstojeća 28. runda, prva posle reprezentativne pauze koja će trenerima svih ekipa poslužiti za završne pripreme, doneće vrlo važan duel u Lučanima. Mladost bi eventualnom pobedom nad Javorom, mada nje u Lučanima nije bilo u poslednjih deset i kusur godina, verovatno osvojila zlata vredne bodove.

To predstojeće kolo moglo bi da bude ključno i za Voždovac, koji bi se pobedom nad Vojvodinom apsolutno vratio u život, te Čukarički, jer Brđani jednostavno ne smeju sebio da dozvole poraz u Gornjem Milanovcu. Doduše, Metalac je u crnoj seriji od četiri poraza.

A onda spektakl u poslednja dva kola. Spartak bi morao da pobedi Metalac ako kani među osam, dok ćemo mečeve visokog napona gledati u sudarima Čuke i Mladosti na Banovom brdu, odnosno Javora i Voždovca u Ivanjici. Pa ako se ni do tada situacija ne bude raščistila: gradski derbi Voždovca i Čukaričkog na krovu tržnog centra, a zatim Mladosti i Spartaka u Lučanima. Uz gostovanje Javora u Nišu.

Dakle, ko ide u osam, ko u plej-aut?

28. kolo:

Voždovac - Vojvodina
Mladost - Javor
Metalac - Čukarički
Crvena zvezda - Spartak

29. kolo:

Spartak - Metalac
Čukarički - Mladost
Javor - Voždovac

30. kolo:

Radnički Niš - Javor
Voždovac - Čukarički
Mladost - Spartak


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara